Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συμφωνία επικουρικών ταμείων της περιφέρειας με ΕΟΔΕΑΠ και νέος κανονισμός
Συμφωνία επικουρικών ταμείων της περιφέρειας με ΕΟΔΕΑΠ και νέος κανονισμός

Συμφωνία επικουρικών ταμείων της περιφέρειας με ΕΟΔΕΑΠ και νέος κανονισμός

Κοινή επιστολή προς τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσο Πετρόπουλο, απέστειλαν οι Ενώσεις Συντακτών και τα Ταμεία της Περιφερειακής ς, (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ) εκφράζοντας  την ικανοποίησή τους μετά τελικές αποφάσεις του για την έγκριση του κανονισμού που προβλέπεται στο άρθρο 24 του νόμου 4498/2017, ώστε να ενεργοποιηθεί και να αρχίσει επιτέλους να αποδίδεται ο νομοθετημένος πόρος του 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων των (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, ιντερνετικά).

Ειδικότερα, στην επιστολή που κοινοποιείται προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Εφη Αχτσιόγλου και τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά, αναφέρονται τα εξής:«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ, οι Ενώσεις Συντακτών και τα Ταμεία της Περιφερειακής ς, (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ) εκφράζουν την ικανοποίησή τους μετά τελικές αποφάσεις σας για την έγκριση του κανονισμού που προβλέπεται στο άρθρο 24 του νόμου 4498/2017, ώστε να ενεργοποιηθεί και να αρχίσει επιτέλους να αποδίδεται ο νομοθετημένος πόρος του 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων των ).

Ήδη προς το σκοπό αυτό προχωρήσαμε την Τετάρτη 2 Μαΐου , στην από κοινού υπογραφή σύμβασης με τον , για τους όρους είσπραξης εισφορών και εσόδων μας από πλευράς του Οργανισμού, σύμφωνα με το Ν. 4498/2017, όπως ενημερωθήκατε από τους εκπροσώπους μας, αλλά και την επιστολή που σας απέστειλε ο ΕΔΟΕΑΠ.

Εμείς ως οφείλαμε, σας είχαμε κοινοποιήσει από την αρχή όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αφορούσαν τον κανονισμό, μετά από συμφωνία όλων όσων συμμετείχαν στις συζητήσεις.

Κύριε Υφυπουργέ,

Είμαστε σίγουροι ότι μετά την επικύρωση του κανονισμού και την πλήρη εφαρμογή του νόμου, με τη δική σας συνδρομή, θα παρακαμφθούν οι όποιες γραφειοκρατικές και λοιπές αγκυλώσεις, κυρίως από πλευράς ΕΦΚΑ, προκειμένου να αρχίσει η εισροή πόρων στα Ταμεία μας, τα οποία δεινοπαθούν, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου.

Οι Ενώσεις  Συντακτών  της Περιφερειακής Ελλάδας και τα Ταμεία αναγνωρίζουν, τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις από πλευράς του Υπουργείου και τις προσωπικές σας ενέργειες σε ό,τι αφορά τη  θέσπιση του πόρου 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων των ΜΜΕ και θεωρούμε ότι με άμεση νομοθετική παρέμβαση θα συμπεριληφθούν και τα ΕΤΑΣ, ΤΕΑΣ στο 2% του τζίρου των διαδικτυακών μέσων που εκ παραδρομής, πιστεύουμε, δεν αναφέρονται στο σχετικό νόμο.

Είναι γεγονός ότι στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που  πραγματοποιήθηκαν για το θέμα του πόρου στο Υπουργείο, είχαν κληθεί οι διοικήσεις τόσο των Ενώσεων Συντακτών ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, όσο και των Ταμείων ΤΕΑΣ – ΕΤΑΣ, καταθέτοντας σειρά προτάσεων, καθόλη την διάρκεια της ς.

Άλλωστε είναι σε όλους γνωστή, η δημόσια τοποθέτησή σας στη συνάντηση όλων των Ενώσεων των ΜΜΕ της χώρας την 21η Μαρτίου , ότι μόνο αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ του και των δύο επικουρικών ταμείων της Περιφέρειας (ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ), θα ολοκληρωθεί η δημοσίευση του κανονισμού, προαπαιτούμενο που εκπληρώθηκε.

Κύριε Υφυπουργέ,

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα και την αγωνία των επαγγελματιών συντακτών της Περιφερειακής Ελλάδας, από το Αιγαίο μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και όλα τα , αναμένουμε τη συνέχιση του έμπρακτου ενδιαφέροντός σας για τους εκτός των τειχών μαχόμενους δημοσιογράφους», καταλήγει η επιστολή.

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι των ΕΣΗΕΠΗΝ και ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, και των ΤΕΑΣ -ΕΤΑΣ  Κυριάκος Κορτέσης, Δημήτρης Χορταργιάς, Θανάσης Μπαμπανέβας και Σωτήρης Κέλλας, αντίστοιχα.

Στιγμιότυπο από την υπογραφή του Κανονισμού λειτουργίας του ΕΟΔΕΑΠ, από τον Υφυπουργό κ. Τάσο Πετρόπουλο, όπου περιλαμβάνεται και η σύμβαση των ΤΕΑΣ και ΕΤΑΣ με τον ΕΟΔΕΑΠ, για τους όρους είσπραξης εισφορών και εσόδων από πλευράς Οργανισμού

 

"Αλιεύοντας" την είδηση