Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Τήρηση μέτρων προστασίας για τον covid-19
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Τήρηση μέτρων προστασίας για τον covid-19

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Τήρηση μέτρων προστασίας για τον covid-19

 

Για τρίτη φορά παρουσιάστηκαν στον Δήμο Βόλου και το ένα είναι πάλι στο Δημαρχείο.

Ο σύλλογος επισημαίνει την ανάγκη της τήρησης των μέτρων προστασίας σε όλους του χώρους εργασίας και σε όλους τους Δήμους.

Από τον έλεγχο που έγινε (σε πολλούς Δήμους) είδαν ότι δεν τηρούνται πολλά από αυτά.

-Είναι αδικαιολόγητο τόσους μήνες μετά από την πανδημία ,σε χώρους που έχουν επαφή με το κοινό να μην υπάρχουν προστατευτικά plexi glass.

-α υπάρχουν γραφεία χωρίς εξαερισμό και ορισμένες φορές ο χώρος εργασίας να είναι διάδρομος όπου περνάνε οι πάντες.

-Σε άλλες περιπτώσεις πολλοί υπάλληλοι είναι “στοιβαγμένοι” σε μικρούς χώρους χωρίς την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους.

-Σε χώρο όπου υπάρχει αναμονή κοινού, αυτή να γίνεται έξω από το ασανσέρ (χωρίς εξαερισμό) ,λίγο πριν την είσοδο στην υπηρεσία.

-Οι μάσκες προστασίας των εργαζομένων στις μάχιμες (π.χ. καθαριότητα) σε πολλές περιπτώσεις είναι απλές και όχι αυτές που ορίζονται από τον όμο.

-Ενώ μερικές φορές τα ΜΑΠ είναι ανύπαρκτα.

Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, τα στους δημοτικούς υπαλλήλους (κατά συνέπεια και στους δημότες) θα αυξηθούν ραγδαία.

“Μπορεί να διανύουμε περίοδο lock dοwn όμως σε λίγο πάλι θα λειτουργούμε κανονικά και τα προβλήματα θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν μέσα στο προηγούμενο 8μηνο και δεν έγιναν, έστω τώρα, να υλοποιηθούν για να αποτρέψουμε όσο είναι δυνατόν την μετάδοση του covid 19

Ζητάμε να ενεργήσετε άμεσα και σύμφωνα με την αρμοδιότητά σας” τονίζεται.

 

Για το εργατικό ατύχημα στον Δήμο Βόλου

Βρισκόμαστε μπροστά σε ακόμα ένα  εργατικό ατύχημα στο Νομό Μαγνησίας και αυτή τη φορά  στον Δήμο Βόλου. Εργαζόμενη , συν σε τραυματίστηκε στο χέρι της κατά τις ς απορριμμάτων. Συγκεκριμένα τραυματίστηκε στο χέρι της, από το ανυψωτικό σύστημα του υ στο οποίο εργάζονταν. Από ότι μάθαμε, επικοινωνώντας με την ίδια ,εγχειρίστηκε στο δάκτυλό της και αναρρώνει .

Δυστυχώς ενα ακόμη εργατικό ατύχημα, προστέθηκε  στη μαύρη λίστα με τα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επαναλαμβάνουμε ότι τα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολλά , εκ των οποίων κάποια είναι θανατηφόρα,έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και κανείς απ΄τα αρμόδια υπουργεία και φορείς δε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να μπει τέλος στην μαύρη λίστα των νεκρών και τραυματιών που συνεχώς αυξάνει.

Αιτία όλων αυτών: η εντατικοποίηση της εργασίας, η απασχόληση μη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ, η έλλειψη προσωπικού, η πλημμελής συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και φυσικά η μη τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους συναδέλφους μας να χρησιμοποιούν τα ΜΑΠ και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής και Ασφάλειας. Στις περιπτώσεις που αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες  να ενημερώνουν αμέσως το Σύλλογό μας, για να παρεμβαίνει. Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές να πάρουν όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους.

Ας ευχηθούμε πάνω  απ΄όλα καλή ανάρρωση στη συναδέλφισα και γρήγορη επιστροφή στην οικογένειά της.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση