Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ νομού Μαγνησίας: Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά
Σύλλογος εργαζομένων  ΟΤΑ νομού Μαγνησίας:  Ανακοίνωση για  την Εργατική Πρωτομαγιά

Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ νομού Μαγνησίας: Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

1886-2017:  131 χρόνι γώνες

Εδώ και αιώνες αγωνίζονται οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο. Το οκτάωρο, οι συλλογικές , η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η κανονική άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς , με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του εργατικού κινήματος.

Εκατόν τριάντα ένα χρόνια μετά το σικάγο στην ελλάδα του 2017, οι εργαζόμενοι ζουν την βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Με τη νέα φορολογική επιδρομή, οδηγεί στη φτωχοποίηση και στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και , ενώ ετοιμάζει στα με περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της δυνατότητας κήρυξης απεργίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στους δήμους καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας,να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, να ανατρέψουμε της αντι και αντεργατικές πολιτικές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, να δώσουν το παρόν και να συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά και ενεργά στις εκ που θα γίνουν για να τιμηθεί η εργατική πρωτομαγιά, διατρανώνοντας έτσι την αντίθεση μας, για ακόμη μία ακόμη φόρα απέναντι στην αντιλαϊκή και καταστροφική   που οδηγεί στην εξαθλίωση και τον εξευτελισμό όλου του ελληνικού λαού.

Όλοι  στην Πλατεία Ελευθερίας την Δευτέρα και ώρα 9.30 το πρωί  στην αγωνιστική κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση