Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού ως άμεσου και ριζικού μέτρου Δημόσιας Υγείας με σκοπό την αναχαίτιση πανδημίας του -19.

Παράλληλα ωστόσο, δηλώνει την αντίθεσή του με τον τρόπο που επιδιώκει να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό η , καταπατώντας συνταγματικές αρχές και παραβιάζοντας θεμελιώδη ατομικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, επιχειρώντας να τον συνδέσει με στοχοποιήσεις, απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Η κυβέρνηση με τις συγκεκριμένες αυταρχικές επιλογές της, γκρεμίζει κάθε έρεισμα κοινωνικής συναίνεσης, κατασκευάζοντας έναν νέο κοινωνικό αυτοματισμό, δημιουργώντας κοινωνική πόλωση και πυροδοτώντας περαιτέρω δυσπιστία.

Η κυβέρνηση, επενδύοντας αποκλειστικά στο εμβόλιο, «αποφάσισε και διέταξε» τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κατηγορίες εργαζομένων (προς το παρόν), ισοπεδώνοντας φοβίες, ενστάσεις, δισταγμούς, συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες, φέρνοντας τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο για άλλη μια φορά να μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες, αποκρύπτοντας την έμμεση διάλυση των Δημοσίων υπηρεσιών, που αφήνει έκθετους τους πολίτες σε οποιαδήποτε κρίση.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν στην πρώτη γραμμή την καθημερινή μάχη έναντι της πανδημίας του κορωναϊού (-19), προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πολίτες υπό αντίξοες συνθήκες, με ελάχιστα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π), με ψεις προσωπικού αλλά και αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Επιμένει ότι με το ανάλγητο αυτό μέτρο της υποχρεωτικότητας και της τιμωρητικότητας που το συνοδεύει, πέραν του διχασμού ανάμεσα στο προσωπικό, προκαλείται και μεγάλη σύγχυση στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., αφού η εργασίας απομακρύνει έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Ακόμη αφήνει έκθετους, ανυπεράσπιστους ακόμη και υπόλογους για απόλυση ή δυσβάστακτα πρόστιμα, τους εργαζόμενους που για δικούς τους λόγους, επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Θεωρεί  εκβιαστική και καταχρηστική την εφαρμογή της εντολής της κυβέρνησης για εβδομαδιαίο Rapid Test των εργαζομένων με πληρωμή από την τσέπη τους, την στιγμή που είναι ασφαλισμένοι ως προς την ιατροφαρμακευτική και υγειονομική τους περίθαλψη, πέραν της οφθαλμοφανούς κατεύθυνσης της γενικότερης πολιτικής στην ιδιωτικο της Δημόσιας Υγείας.

Απαιτεί απ΄ την Κυβέρνηση εδώ και τ δωρεάν rapid test για όλους τους εργαζομένους.

Καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού, να ψηφίσουν και να πάρουν αποφάσεις για την μη εφαρμογή του μέτρου ς-απόλυσης κανενός εργαζομένου.

Να πάρουν όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον κορωναϊό ενισχύοντας την προσπάθεια ενημέρωσης (με τους επόπτες υγείας).

Σημειώνει  ότι άλλα δημοτικά συμβούλια της χς έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις.

Τέλος καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ  να μην ακολουθήσουν τη του διχασμού που απορρέει από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση