Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συλλαλητήριο εργατικών Σωματείων στο Βόλο
Συλλαλητήριο  εργατικών Σωματείων στο Βόλο

Συλλαλητήριο εργατικών Σωματείων στο Βόλο

 

 

Απεργί προετοιμάζουν τα και στο Βόλο,όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη νομοσχέδιο κατά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της συλλογικής πάλης και του δικαιώματος στην απεργία.

Εκπρόσωποι σωματείων  κάνουν ενημέρωση στους χώρους δουλειάς και θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο   μεθαύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στην .

Σε Τύπου που έδωσαν σήμερα εκπρόσωποι των Σωματείων, τονίστηκε ότι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ μπορούν να δώσουν σαφή απάντηση στον σχεδιασμό κυβέρνησης – εργοδοτών για ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη και να γίνουν βήμα για την αντεπίθεση, την οργάνωση της πάλης, με κριτήριο της σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες και να ενισχύσουν την αναμέτρηση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» και Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα Σωματεία, τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, , τη νέα γενιά, τους συνταξιούχους και τους κάλεσε να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο της Πλατείας Πανεπιστημίου, δίνοντας απάντηση στους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

«Παράλληλα, να αποφασίσουμε συμπορευόμενοι με δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά  Κέντρα και Συνδικάτα, να δώσουμε απάντηση με 24ωρη απεργία, αν τολμήσουν να φέρουν τα μέτρα στη », τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμη σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία.

Σύμφωνα με τον Κ. Στεργίου, δεν είναι τυχαία η που επιλέγεται από την κυβέρνηση να φέρει ένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία, τη δράση και την οργάνωση των εργαζομένων, καθώς κόβουν μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, ενώ απαιτούν να έχουμε να πληρώσουμε για τα πάντα και δεν δε μας «τιμωρούν» π.χ. με διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση. «Τη στιγμή που ξεκινούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, που οι ΣΣΕ δεν εφαρμόζονται με τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη εργασία, με τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας», τόνισε ο Κ. Στεργίου που πρόσθεσε ότι δεν θέλουν να ακούγεται «κιχ» όσο τσακίζουν τη ζωή μας.

Σύμφωνα με τα Σωματεία τα αιτήματα των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη, για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αυξήσεις στους μισθούς, κανείς κάτω από τα 751 ευρώ, για υπεράσπιση του ακού δικαιώματος, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και απαγόρευση των πλειστηριασμών και κατασχέσεων, πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων των εργαζομένων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση