Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συλλαλητήριο εργατικών Σωματείων στο Βόλο
Συλλαλητήριο  εργατικών Σωματείων στο Βόλο

Συλλαλητήριο εργατικών Σωματείων στο Βόλο

 

 

Απεργία προετοιμάζουν τα εργατικά Σωματεία και στο Βόλο,όταν η φέρει για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο κατά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της συλλογικής πάλης και του δικαιώματος στην απεργία.

Εκπρόσωποι σωματείων  κάνουν ενημέρωση στους χώρους δουλειάς και θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο   μεθαύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία .

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα εκπρόσωποι των Σωματείων, τονίστηκε ότι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ μπορούν να δώσουν σαφή απάντηση στον σχεδιασμό κυβέρνησης – εργοδοτών για ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη και να γίνουν βήμα για την αντεπίθεση, την οργάνωση της πάλης, με κριτήριο της σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες και να ενισχύσουν την αναμέτρηση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματά τους.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» και Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα Σωματεία, τους εργαζόμε, αυτοαπασχολούμε, αγρότες, τη νέα γενιά, τους συνταξιούχους και τους κάλεσε να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο της Πλατείας , δίνοντας απάντηση στους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

«Παράλληλα, να αποφασίσουμε συμπορευόμενοι με δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά  Κέντρα και Συνδικάτα, να δώσουμε απάντηση με 24ωρη απεργία, αν τολμήσουν να φέρουν τα μέτρα στη Βουλή», τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμη σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία.

Σύμφωνα με τον Κ. Στεργίου, δεν είναι τυχαία η που επιλέγεται από την κυβέρνηση να φέρει ένα νόμο που θα βάζει εμπόδια στη λειτουργία, τη δράση και την οργάνωση των εργαζομένων, καθώς κόβουν μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, ενώ απαιτούν να έχουμε να πληρώσουμε για τα πάντα και δεν δε μας «τιμωρούν» π.χ. με ρεύματος σε λαϊκά που βρίσκονται σε εξαθλίωση. «Τη στιγμή που ξεκινούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, που οι ΣΣΕ δεν εφαρμόζονται με τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη εργασία, με τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας», τόνισε ο Κ. Στεργίου που πρόσθεσε ότι δεν θέλουν να ακούγεται «κιχ» όσο τσακίζουν τη ζωή μας.

Σύμφωνα με τα Σωματεία τα αιτήματα των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη, για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, στους μισθούς, κανείς κάτω από τα 751 ευρώ, για υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και απαγόρευση των πλειστηριασμών και κατασχέσεων, πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων των εργαζομένων.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση