Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. καθαριστριών Μαγνησίας
Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. καθαριστριών Μαγνησίας

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. καθαριστριών Μαγνησίας

Η νεοεκλεγμένη διοίκηση του Σωματείου συνεδρίασε προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Μετά από ουσιαστική συζήτηση και με βάση τα εκλογικά και τις εξελίξεις στον κλάδο της καθαριότητας, κατέληξε στην εκλογή του νέου προεδρείου που είναι το παρακάτω:
Πρόεδρος : Πλαγερά Μαρία
Αντιπρόεδρος: Καραγιώργου Αθηνά
. ραμματέας: Παπακωνσταντίνου Ιωάννα
Αναπληρωτής Γραμματέας: Κλητσινάρη Αλεξία
Ταμίας : Χιώτη Μαρία
Αναπληρωτής Ταμίας: Τσαμαντάνη Όλγα
Μέλος : Μπάναλη Θεοδώρα

Η νέα διοίκηση του Σωματείου χαιρετίζει τους εργαζόμενους του κλάδου καθαριότητας, – είτε δουλεύουν στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, όπως και αν πληρώνονται, ό,τι σύμβαση εργασίας και να έχουν υπογράψει, – για την συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες σε μια δύσκολη εποχή με τις συνέπειες του 4ου κύματος πανδημίας, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα ς.

Δεσμεύεται για την συνέχεια της δράσης του Σωματείου που για πολλά χρόνια στάθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων των καθαριστριών στα Δημόσια Σχολεία, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο και αλλού.

Ως Σωματείο αντιπάλεψε σθεναρά όλα τα χρόνια το καθεστώς των απολύσεων και της απλήρωτης εργασίας. Κερδισε την εφαρμογή μέτρων ς υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και οι καθαρίστριες-καθαριστές συνεχίζουν τον αγώνα για:
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με πλήρη σταθερή εργασία και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου των καθαριστριών-ών.
• Επαναφορά, των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
• Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων στα δημόσια σχολεία, στο νοσοκομείο Βόλου, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων μας.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
• Άμεση μετατροπή των συμβάσεων από συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, λόγω του ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
• Επανένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
• Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργεία μέσα στα σχολεία, στις σχολές των Πανεπιστημίων και σε όλες Δημόσιες .
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
• Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φορος
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και Βρούτση για το ασφαλιστικό.
Απαιτούν ζωή, δουλειά με δικαιώματα.
Με την συγκρότηση σε σώμα η διοίκηση συζήτησε και καταδίκασε την προσπάθεια της κυβέρνησης που σχεδιάζει το «τσεκούρωμα» στο ανθυγιεινό επίδομα χιλιάδων σχολικών καθαριστριών με την αναμόρφωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Να αποσυρθεί η αθλιότητα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων σχολικών καθαριστριών εργάζεται για χρόνια σε καθεστώς ομηρίας και συνεχόμενων παρατάσεων των συμβάσεων τους. Λόγω αυτής της ομηρίας πολλές εργαζόμενες βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά, άλλες με λιγότερες ώρες, σταθερά με χαμηλό μισθό. Είναι οι εργαζόμενες που αποτελούν τη σταθερά σε κάθε , που στις συνθήκες της διετούς πλέον πανδημίας που ζούμε αναδείχτηκε ο καθοριστικός και αναντικατάστατος ρόλος τους, στην προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία.
Σε πλήθος περιοχών και σχολείων παλεύουν καθημερινά χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) που συνήθως τα πληρώνουν από την τσέπη τους, ενώ παράλληλα αποκλείστηκαν και από τη χορήγηση των δωρεάν self τεστ ανεξαρτήτως αν εργάζονται καθημερινά καθαρίζοντας χώρους υπερμετάδοσης του ιού, με μεγάλη συρροή κρουσμάτων.
Σε αυτές τις συνθήκες αντί οι εργαζόμενοι να μονιμοποιηθούν, αντί να αυξηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αντί να καλυφθούν τα αιτήματα για την καταβολή των ΜΑΠ, η κυβέρνηση, τους ετοιμάζει νέα αρνητική έκπληξη.

Καλούν τις συναδέλφισσες στη σχολική καθαριότητα σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση