Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συγκέντρωση ταξικών σωματείων στην Πλατεία Πανεπιστημίου
Συγκέντρωση ταξικών σωματείων στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Συγκέντρωση ταξικών σωματείων στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου πραγματοποιούν την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα τα ταξικά σωματεία του Βόλου, όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας Μ. Παπαρήγας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων, με αφορμή την κατάθεση της πρότασης νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις στη Βουλή για τις Σ.Σ.Ε., το πρόβλημα της ανεργίας.

Επίσης στις 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το οποίο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αιτήματα την προστασία των ανέργων, την επαναφορά των μισθών στην προ κρίσης περίοδο.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου και βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κ. Στεργίου κατήγγειλε την επιθέσει των στους συνταξιούχους και τόνισε ότι πλέον βρισκόμαστε μπροστά στη νέα της συγκυβέρνησης – ΑΝΕΛ στα δικαιώματα, αφού, στόχος τους είναι ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τις συμβάσεις μηδενικής απασχόλησης, ενώ η ρύθμιση του κατώτατου μισθού θα λαμβάνει υπ’ όψιν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Η εργατική τάξη θα αντιδράσει σε αυτές τις αλλαγές και για τον λόγο αυτό, χρειάζεται ένα κίνημα ταξικό, το οποίο θα βάλει μπροστά τα ΘΕΛΩ, των εργαζομένων.

Ακόμη ο πρόεδρος του συνδικάτου αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκλογές ενός σωματείου «φαντάσματος» το οποίο δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια για τις ανάγκες τότε του συνεδρίου της ΠΟΕΜ, το οποίο επανεργοποιήθηκε πάλι, για τον ίδιο λόγο, αφού στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου η Ομοσπονδία Μετάλλου έχει .

Στις εκλογές αυτές ψήφισαν 99 εργαζόμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην κυριολεξία από τους χώρους εργασίας τους, με εκβιασμούς ότι θα απολυθούν εάν δεν ψηφίσουν. Έτσι, σημείωσε, αλλοιώνονται οι συσχετισμοί στις Ομοσπονδίες.

To Σωματείο Mετάλλου N. Μαγνησίας

Κατανοούμε ότι οι πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο μας προκάλεσαν βαθειά μελαγχολία στον αγαπητό συνάδελφο Πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρρήγας», καθώς έβαλαν μια και καλή τέρμα στο κομματικό μονοπώλιό του στον χώρο. Δεν περιμέναμε, όμως, ότι θα γίνουν και αιτία να υποστεί σε τέτοιο βαθμό σύγχυση, ώστε να παρουσιάζει τις δικές του εκλογικές πρακτικές και μεθοδεύσεις ως πρακτικές άλλων!

Το λιγότερο, απαιτεί να διαθέτει κανείς περίσσεια θράσους για να το ισχυρίζεται. Ας είναι. Στις εκλογές αυτές οι εργαζόμενοι ήταν εκείνοι που του «απάντησαν» με την επιλογή τους. Περιορίζοντας τον …καθοδηγητικό κομματικό ρόλο του και αφαιρώντας του την ταμπέλλα του «πατερούλη».

Τι να γίνει; Οι εργαζόμενοι απεχθάνονται να τους χρησιμοποιούν ως «κουκιά», ιδίως εκείνοι που την ώρα της μνημονιακής σύνθλιψής τους, επιχειρούν να κερδίσουν κομματικά απ’ τον πόνο τους.

Και κάτι ακόμη: Τα «έργα και οι ημέρες» του «Μ. Παπαρρήγα» και όσα άλλα «έκανε μούσκεμα» στα εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής, θα έρθουν ένα-ένα στο φως. Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι…”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

  • #φωτιά στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/qhKIQgMpL8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση