Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο συνταξιούχων και φορέων του Βόλου
Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο συνταξιούχων  και φορέων  του Βόλου

Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο συνταξιούχων και φορέων του Βόλου

Αύριο ημέρα κινητοποίησης γιατρών και υγειονομικών

Συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη, ημέρα κινητοποίησης των γιατρών και των υγειονομικών, στις 10 το πρωί, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και οι λαϊκές επιτροπές Βόλου, για την υποβάθμιση της υγείας και με αίτημα ένα καθολικό, αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας και επείγουσας ιατρικής με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας για όλους τους ασφαλισμένους.

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε Τύπου που έδωσαν σήμερα εκπρόσωποι των φορέων που κατήγγειλαν ότι οι κερδισμένοι σε περίοδο κρίσης στην υγεία είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι στην Υγεία, είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με υποβάθμιση του συστήματος υγείας, με αύξηση πληρωμών για τα και για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες και φάρμακα από τους ίδιους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους απ’ ευθείας από την τσέπη τους και με στόχο να φτιαχτεί ένα σύστημα πλήρως ανταποδοτικό.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων έκρουσαν κώδωνα κινδύνου ότι η υγεία κινδυνεύει και κάλεσαν τους πολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αξιοποιήσουν τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα για να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της σε βάρος της υγείας του λαού.

Η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ρίτσα Κωτή κατήγγειλε ότι οι κυβερνώντες αδιαφορούν αν θα αυξηθούν οι λίστες αναμονής για εισαγωγή στα νοσοκομεία, δεν θα υπάρχουν κρεβάτια για έκτακτα περιστατικά για ΜΕΘ, χειρουργεία κλπ. Αδιαφορούν αν οι χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ, δε βρίσκουν ούτε τώρα μια θέση σε ένα ίδρυμα ή κέντρο αποκατάστασης. Μετατρέπουν ακόμα περισσότερους ασθενείς και αναπήρους σε πελατεία των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία και στην αποκατάσταση.

Κάλεσε εργατοϋπαλλήλους, συνταξιούχους, μικροβιοτέχνες, φτωχούς αγρότες, γυναίκες και νεολαία των λαϊκών οικογενειών, να μη συναινέσουν και να απορρίψουν αυτήν την πολιτική που βάζει υποθήκη την υγεία μας, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση σήμερα και να έρθει η ανάπτυξη αύριο, με ισοπεδωμένα τα δικαιώματά μας και με ακόμα πιο ισχυρή την πλουτοκρατία.

Οι συνταξιούχοι και άλλες συλλογικότητες ζητούν:

-Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις σε όλες τις γυναίκες και στα παιδιά για το σχολείο και τις αθλητικές δραστηριότητες, όλος ο προγεννητικός έλεγχος για τις έγκυες και όλη η διαδικασία της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (εξετάσεις, φάρμακα, επεμβάσεις).

-Πλήρεις και δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας.

-Αμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, στους χώρους άθλησης κλπ., από γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας που θα ανήκουν σε κρατικό σώμα και όχι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

-Λειτουργία δημόσιων-δωρεάν υπηρεσιών νοσηλείας στο σπίτι.

-Καμιά ή κατάργηση υπηρεσίας του ΠΕΔΥ ή νοσοκομειακής μονάδας.

-Πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη, μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση.

-Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων σε ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.
Περιοχή συνημμένων

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση