Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας για την Εργατική Πρωτομαγιά
Συγκέντρωση  στην Πλατεία Ελευθερίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου, σωματεία και φορείς της περιοχής, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση στις 6:00 μμ. στην Πλατεία Ελευθερίας για να τιμήσουν τους νεκρούς στο Σικάγο, στην Καισαριανή, σε χιλιάδες τόπους μαρτυρίου, όπου Γης και να δώσουν μια πρώτη δυναμική απάντηση στο νομοσχέδιο έκτρωμα για το 10ωρο, να δυναμώσουν τον αγώνα για την Υγεία, τα δικαιώματα, τη ζωή του λαού.

Την εισήγηση στη συνέντευξη έκανε η Εύη Καρυδάκη προέδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, η οποία  τόνισε: «Η Πρωτομαγιά είναι μια μέρα σύμβολο για τους εργάτες όλου του κόσμου. Είναι μια μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, όλους όσους έδωσαν τιτάνιους αγώνες, συχνά βαμμένους με αίμα, για να μπορέσουμε να ανθρωπέψουμε τη ζωή μας και να ανοίξουμε το δρόμο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η Πρωτομαγιά ήταν πάντοτε μια απεργιακή μάχη ενάντια στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκπροσώπους του. Όπως λέει και ο στίχος του τραγουδιού: «Δεν είναι αργία, είναι απεργία»…
«Σε άλλες εποχές οι κυβερνήσεις χτυπούσαν αλύπητα τις εργατικές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, τις έπνιγαν κυριολεκτικά στο αίμα, προκειμένου να μην απλωθεί το μήνυμα της πάλης ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Κατανοούσαν πολύ καλά ότι τα συνθήματα που η εργατική τάξη έβαζε στις σημαίες του αγώνα της, με βασικό αυτό του 8ωρου, αποτελούσαν απειλή για το σύστημα τους, γιατί έβαζαν τον εργάτη να σκεφτεί ότι ο λόγος που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του είναι ότι εργάζεται σαν ένα απλό γρανάζι μιας μηχανής που υπάρχει για να βγάζει αμύθητα κέρδη μια μικρή μειοψηφία.

Σήμερα η καταστολή απέναντι στις εργατικές διαδηλώσεις, ιδιαίτερα απέναντι στην Πρωτομαγιά, αποκτά πιο ραφιναρισμένες μορφές. Ο βούρδουλας υπάρχει βέβαια πάντα και οι διαδοχικές κυβερνήσεις Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων χρόνων έδειξαν πως έχουν βαλθεί να τσακίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες που είχε κατακτήσει η τάξη μας. Οι δυνάμεις καταστολής του παρελθόντος έχουν όμως σήμερα πολύτιμους συμμάχους στην προσπάθεια τους να ξεστρατίσουν τη σκέψη των εργατών, να κοιμίσουν τις συνειδήσεις. Το κράτος έχει μετατρέψει την Πρωτομαγιά σε μια επίσημη αργία, επιχειρώντας έτσι να την απονευρώσει από κάθε αγωνιστικό, διεκδικητικό περιεχόμενο. Και από κοντά οι δυνάμεις του συμβιβασμού στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, χορεύουν στον ίδιο σκοπό, μετατρέποντας μια μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης της εργατικής τάξης σε ευκαιρία για μια πασαρέλα σε κάποιους χώρους ποτισμένους με το αίμα εργατών».

Ακόμα, στη συνέντευξη τύπου παρεμβάσεις υπέρ του αγωνιστικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς έκαναν, ο Θοδωρής Γεωργαδάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, ο Δημήτρης Νόκας πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Λίλα Πέτρου αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. και ο Γιώργος Ρούσας εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση