Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συγκέντρωση  σωματείων στην πλατεία Αγ. Νικολάου
Συγκέντρωση  σωματείων στην πλατεία Αγ. Νικολάου

Συγκέντρωση  σωματείων στην πλατεία Αγ. Νικολάου

Συγκέντρωση πραγματοποιούν το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Αγ. Νικολάου, ταξικά της Μαγνησίας , προκειμένου να αναδείξουν  ζητήματα που αφορούν στο σύνολο της ζωής και των δικαιωμάτων της κάθε λαϊκής οικογένειας.

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΒ, ενώ έγινε ενημέρωση για σύσκεψη τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Μεταξουργείο στην Νέα Ιωνία, για  τον περαιτέρω σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης τους με άλλα και φορείς .

Οι εκπρόσωποι των σωματείων εξέφρασαν την βαθειά τους θλίψη για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, τα τραγούδια και η του οποίου ήταν και θα είναι σύντροφος των αγώνων, των συλλαλητηρίων, των απεργιών και των διαδηλώσεων της εργατικής τάξης.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου τόνισε ότι περάσαμε ένα καυτό καλοκαίρι, όπου για άλλη μια φορά εκφράστηκε η εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης, της κάθε κυβέρνησης, που έχει απαξιώσει τη δασοπροστασία, τη δασοπυρόσβεση και τον δασικό πλούτο.

«Όμως τη στιγμή που οι πυρκαγιές μαίνονταν σε πολλές περιοχές της χώρας μας, το αντεργατικό έργο της κυβέρνησης δεν σταμάτησε. Μέσα Αυγούστου βγήκε η εγκύκλιος και υπουργική που ερμηνεύουν άρθρα του αντεργατικού εκτρώματος 4808/2021, του νόμου Χατζηδάκη, για το χτύπημα της απεργίας και το φακέλωμα των συνδικάτων. Πριν στεγνώσει το μελάνι, ήρθε και η δεύτερη εγκύκλιος, που οδηγεί σε χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας και αμοιβών των μισθωτών, με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, τις πιο φθηνές υπερωρίες, την πρόσθεση απασχόληση στους μερικά απασχολούμενους, την διευκόλυνση των απολύσεων, την αναστολή εργασίας κ.ά.», τόνισε ο Κ. Στεργίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πάλη για το ξήλωμα όλων των αντεργατικών νόμων, η διεκδίκηση σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και η προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το δικαίωμα να μην παιχτούν στον τζόγο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (όπως ψήφισαν πρόσφατα στη Βουλή), αντικειμενικά μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της δράσης των συνδικάτων, για να οργανωθεί ένα μαζικό μαχητικό κίνημα, που θα συσπειρώνει δεκάδες οργανώσεις και την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου μετάλλου τόνισε ότι από τη μια έχουμε μισθούς και συντάξεις πετσοκομμένα, από την άλλη την ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα ενοίκια, με αποκορύφωμα τις αυξήσεις 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα, που προκαλούν «ηλεκτροσόκ» στην τσέπη των νοικοκυριών.

Τέλος, ο Κώστας Στεργίου επισήμανε ότι η κυβέρνηση μέσω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, μετατρέπει ένα όπλο της επιστήμης για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων και μέσο για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Όπως είπε, τα συνδικάτα έχουν ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού. ΟΙ κυβερνητικές παλινωδίες, το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων, η αντιεπιστημονική παραφιλολογία εκ μέρους της ίδιας της κυβέρνησης και η μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς, είναι οι αιτίες για τους φόβους και τις επιφυλάξεις όσων δεν είναι αρνητές και ανορθολογιστές, ενώ ζήτησε καμία αναστολή σύμβασης καμία απόλυση, καμία πειθαρχική δίωξη, ειδικά των υγειονομικών και εκπαιδευτικών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση