Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο τo Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο τo Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο τo Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

To Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζομένους στους δήμους του Νομού να συμμετάσχουν στη την Τετάρτη 7/12/2016 και σε συγκέντρωση έξω από το στις 12.00 μ., για να εκφραστεί οργανωμένα, μαχητικά και συλλογικά η αγωνιστική συμπαράσταση στους Εύη Καρυδάκη και Θόδωρο Τσαλούχα, που δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο .

Όπως αναφέρεται: “σύρονται και αυτοί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την ανυπότακτη στάση τους στην εφαρμογή των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων την περίοδο των πολυήμερων κινητοποιήσεων του 2012 ενάντια στις διαθεσιμότητες- της τότε τρικομματικής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-) συγκυβέρνησης. Αυτό αρκούσε για να μπουν στο στόχαστρο της τότε Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη, που με τις δηλώσεις στελεχών της στα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης μας έστρωσε το έδαφος για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους για την απεργιακή περιφρούρηση του Αμαξοστασίου στις 26/11/2012.

Τη διαδικασία συνεχίζει επάξια και η σημερινή «μνημονιακή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επαληθεύοντας τη ρήση «Το κράτος έχει συνέχεια», κυρίως όταν πρόκειται να τσακιστούν λαϊκά και εργατικά δικαιώματα. Η αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου δρομολογείται κατά απαίτηση του ΣΕΒ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των άλλων «θεσμών» η απελευθέρωση την απολύσεων, η θεσμοθέτηση της ανταπεργίας (λοκ άουτ), το πετσόκομμα του δικαιώματος στην απεργία, η κατάργηση κάθε είδους συλλογικής σύμβασης. Επίσης, ψηφίστηκε ο Μηχανισμός Κινητικότητας στο Δημόσιο, προωθείται η συνδεδεμένη με το Μισθολόγιο Αξιολόγηση, απειλούνται με περικοπή τα ΒΑΕ.

Σ' αυτό το πλαίσιο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η όσο το δυνατόν πιο πλατιά αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μας, ώστε να καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων ο αυταρχισμός και η καταστολή, η ποινικοποίηση των αγώνων μας, με τη συνέργεια μάλιστα των δημοτικών αρχών, που στόχο έχουν την εμπέδωση κλίματος γαλέρας στους χώρους δουλειάς, για να περάσουν την αντιλαϊκή τους.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους και όλους όσοι πιστεύουν στους συλλογικούς για τα δικαιώματά μας να πάρουν μέρος στη από 12.00 έως 15.00 και να δώσουν δυναμικό «παρών» την Τετάρτη 7/12/2016, στις 12.00 μ. έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση