Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο τo Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας
Συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο τo Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο τo Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

To Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. καλεί όλους τους εργαζομένους στους δήμους του Νομού να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας την Τετάρτη 7/12/2016 και σε συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στις 12.00 μ., για να εκφραστεί οργανωμένα, μαχητικά και συλλογικά η αγωνιστική συμπαράσταση στους Εύη Καρυδάκη και Θόδωρο Τσαλούχα, που δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Όπως αναφέρεται: “σύρονται και αυτοί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την ανυπότακτη στάση τους στην εφαρμογή των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων την περίοδο των πολυήμερων κινητοποιήσεων του 2012 ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις της τότε τρικομματικής (-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) συγκυβέρνησης. Αυτό αρκούσε για να μπουν στο στόχαστρο της τότε Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη, που με τις δηλώσεις στελεχών της στα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης μας έστρωσε το έδαφος για την ποινική που ασκήθηκε εναντίον τους για την απεργιακή περιφρούρηση του Αμαξοστασίου Βόλου στις 26/11/2012.

Τη διαδικασία συνεχίζει επάξια και η σημερινή «μνημονιακή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επαληθεύοντας τη ρήση «Το έχει συνέχεια», κυρίως όταν πρόκειται να τσακιστούν λαϊκά και εργατικά δικαιώματα. Η δίκη αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου δρομολογείται κατά απαίτηση του ΣΕΒ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των άλλων «θεσμών» η απελευθέρωση την απολύσεων, η θεσμοθέτηση της ανταπεργίας (λοκ άουτ), το πετσόκομμα του δικαιώματος στην απεργία, η κατάργηση κάθε είδους συλλογικής σύμβασης. Επίσης, ψηφίστηκε ο Μηχανισμός Κινητικότητας στο Δημόσιο, προωθείται η συνδεδεμένη με το Μισθολόγιο Αξιολόγηση, απειλούνται με περικοπή τα ΒΑΕ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η όσο το δυνατόν πιο πλατιά αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μας, ώστε να καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων ο αυταρχισμός και η καταστολή, η ποινικοποίηση των αγώνων μας, με τη συνέργεια μάλιστα των δημοτικών αρχών, που στόχο έχουν την εμπέδωση κλίματος γαλέρας στους χώρους δουλειάς, για να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους και όλους όσοι πιστεύουν στους συλλογικούς αγώνες για τα δικαιώματά μας να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας από 12.00 έως 15.00 και να δώσουν δυναμικό «παρών» την Τετάρτη 7/12/2016, στις 12.00 μ. έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση