Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ /  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Νικολάου στον Βόλο
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Νικολάου στον Βόλο

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Νικολάου στον Βόλο

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Θεσσαλίας, συνδιοργανωτής της συγκέντρωσης στις 5 Ιουνίου, ενάντια στην καύση σκουπιδιών, χαιρετίζει τους εργαζόμενους, αλλά και τους απόμαχους της δουλειάς, τις γυναίκες και τη νεολαία του Βόλου που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα δεκάδων σωματείων και φορέων της περιοχής, έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να θυσιάσουν την υγεία τους και το περιβάλλον στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.Απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μ. Παπαρήγας”, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Σε    αναφέρεται: “Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλευόμενη την πανδημία επιταχύνει τα μέτρα που ζητούσαν εδώ και χρόνια οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα δήθεν προσωρινά μέτρα που πάρθηκαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και χτυπούν τους μισθούς, το ωράριο, τις εργασιακές σχέσεις, έχουν στόχο να τα μονιμοποιήσουν!

Ήδη σε μια σειρά χώρους δουλειάς κυριαρχεί η ανασφάλεια, η μείωση των μισθών, η απληρωσιά, οι απολύσεις. Επεκτείνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και καταπατούνται βάναυσα εργατικά δικαιώματα, όσα είχαν απομείνει από την επίθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων προκειμένου να φορτώσουν στους εργαζόμενους τα βάρη της κρίσης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν.

Εργαζόμενοι μετακινούνται από την αναστολή των συμβάσεων στην εκ περιτροπής εργασία, τους οφείλονται δώρα , τους έχουν εξαντλήσει την κανονική άδεια, ζουν με μέρος του μισθού, με επιδόματα που έχουν ημερομηνία λήξης. Χιλιάδες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καθόλου εισόδημα, άλλοι να βγάλουν όλο το χρόνο με λιγότερα από 2000 όπως οι εποχικοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό.

Και στους δικούς μας χώρους και τους χώρους του δημοσίου γενικά, είχαμε πολλά παραδείγματα απολύσεων συμβασιούχων, αναστολής συμβάσεων, μη παροχής αδειών ειδικού σκοπού κι ευπαθών ομάδων σε συναδέλφους συμβασιούχους. Σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και η παροχή των μέσων ατομικής προστασίας από τον κορονωϊό επιτεύχθηκε μετά από την πίεση των εργαζομένων και των συλλόγων τους.

Τα χρήματα της που μας διαφημίζουν καθημερινά από τις τηλεοράσεις τους, προορίζονται για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των ομίλων ενώ για τον λαό ετοιμάζουν την “λυπητερή” όπως γίνεται κάθε φορά. Το έχουμε μάθει πια. Δεν μας ξεγελάνε. Και μαζί με την “λυπητερή” οι “μεταρρυθμίσεις” και τα καινούργια μνημόνια όπως κι αν τα βαφτίζουν.

Το ίδιο βιολί κάθε φορά. Μας καλούσαν να σκύψουμε το κεφάλι και να υποστούμε θυσίες για να βγούμε από την κρίση. Μετά μας καλούσαν να σκύψουμε το κεφάλι και να υποστούμε θυσίες μην τυχόν και δεν προχωρήσει η ανάκαμψη. Τώρα με το θράσος τους να περισσεύει, μας καλούν να σκύψουμε το κεφάλι και να υποστούμε θυσίες στο βωμό της «επανεκκίνησης» της οικονομίας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Μας καλούν να ξεχάσουμε τη μόνιμη και σταθερή εργασία με 8ωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις, να αποδεχτούμε ως αναγκαιότητα τη σύγχρονη σκλαβιά, τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την τηλεργασία, να συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα.

Έχουμε ζήσει πολλά! Το 2020 δεν είναι 2010!

Στις 11 Ιούνη διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο!

Γιατί έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Γιατί δε θα πληρώσουμε ξανά!

Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους και τα σωματεία που βγαίνουν στον δρόμο και παλεύουν για το δίκιο των εργαζομένων, κόντρα στις δυσκολίες, τον συμβιβασμό, την μοιρολατρία, την ηττοπάθεια.

Απαιτούμε:

  • Να μην προχωρήσει η δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ Βόλου.

  • Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Φροντίδα Υγείας.

  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις στις ΠΝΠ

  • Καμιά μείωση μισθού. Να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να δοθεί σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

  • Αρτοκλασία στη Μηλίνα στη μνήμη αποδημησάντων δημοσιογράφων #μνήμηαποδημησάντωνδημοσιογράφων - https://t.co/YAWOekDulj -

"Αλιεύοντας" την είδηση