Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας

Η διοίκηση του σωματείου ΚαθαριστριώνΚαθαριστών Ν. Μαγνησίας προειδοποιεί ότι με το πρώτο κουδούνι και την έναρξη νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα καθαριότητας παραμένουν μαζί με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία. Ότι με τα μπαλώματα που κάνουν κυβέρνηση και δήμοι δεν λύνονται τα προβλήματα της καθαριότητας στη βάση των πραγματικών αναγκών, καθώς δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία αρχές Σεπτέμβρη και μάλιστα με ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας.

Με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη 9.474 εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων για τα σχολεία που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών δεν λύνουν και δεν ικανοποιούν το πάγιο αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και νέες προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 8 χρόνια ο αριθμός των μόνιμων συναδέλφων έχει μειωθεί στο μισό, στο μεγαλύτερο δήμο της περιοχής, στον Δήμο Βόλου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 30 μόνιμες καθαρίστριες.

Στην πραγματικότητα συνεχίζεται η χρόνια ομηρία των καθαριστριών – καθαριστών και όλες οι επισημάνσεις από το υπουργείο Εσωτερικών με τη διαδικασία αυτή είναι συνέχιση της ίδιας κοροϊδίας που αντιμετωπίζουμε από όλες τις κυβερνήσεις: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναλογία χώρων καθαριότητας, αιθουσών, γραφείων, βοηθητικών και κοινόχρηστων χώρων για κάθε καθαρίστρια είναι απαγορευτική για να μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική κάλυψη σε συνθήκες πανδημίας. Είναι προκλητικό λοιπόν αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση και Δήμοι να παρουσιάζουν πως όλα είναι καλά και υπό έλεγχο. Η κατάσταση θα γίνει δραματική από Σεπτέμβρη αν δεν παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα.

Με πανδημία ή χωρίς πανδημία η καθαριότητα στα σχολεία είναι αναγκαία καθημερινά, πριν και μετά το μάθημα, σε κάθε διάλειμμα. Η σχολική καθαριότητα δεν είναι ατομική ευθύνη των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, είναι ευθύνη του κράτους.

Διεκδικούν:

  • Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

  • Πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού καθαριότητας , για ασφαλή και καθαρά σχολεία.

  • Αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας για όλη τη σχολική κοινότητα , παροχή όσων απαιτούνται χωρίς επιβάρυνση των γονιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων.

  • Κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που περιλαμβάνονται στις ΠΝΠ.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Αυγούστου, στη 1 μ.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

“Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει καμία συναδέλφισσα χωρίς δουλειά. Γνωρίζουμε τη δυσκολία από τους περισσότερους εργαζόμενους της καθαριότητας να συμπληρώσουν σωστά και να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση των δήμων. Για αυτό το λόγο, η Διοίκηση πήρε την απόφαση να βοηθήσει τους συναδέλφους στη συμπλήρωση και την υποβολή της αίτησης” αναφέρεται.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκέπτονται  το γραφείο του σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στο 2ο όροφο: από τη Δευτέρα μέχρι και την Τέταρτη 24, 25 και 26 Αύγουστου το πρωί από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ. και τ’ απόγευμα από τις 6:00 μ.μ. μέχρι 9:00 μ.μ.

Οι συναδέλφισσες που εργάζονται στα σχολεία να παραλαμβάνουν:

Πιστοποιητικό, απόδειξης εμπειρίας.

Για την απόδειξη της εμπειρίας απαιτείται βεβαίωση του χρόνου εμπειρίας από την οικεία υπηρεσία (σχολική επιτροπή) όπου και απασχολήθηκαν.

Για την καλύτερη ενημέρωση και πληροφορίες στα τηλεφωνά:

6989478283 και 6944862873

Συνεχίζουμε τον αγώνα  για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά  και εργασιακά δικαιώματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

  • Xωροθέτηση νέου ΣΕΣ στον Δήμο Βόλου - https://t.co/vdnjGNrN54 -

"Αλιεύοντας" την είδηση