Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σωματείων του Βόλου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σωματείων του Βόλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σωματείων του Βόλου

Συγκέντρωση διμρτυρίας και στο του Βόλου, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ακρίβεια που λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα αποδεικνύοντας ότι ο λαός είναι αυτός που πληρώνει το μάρμαρο και σε περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης αλλά και στην καπιταλιστική .
Απαίτησαν ουσιαστικά μέτρα ς για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.
Διατράνωσαν την απόφασή τους να παλέψουν μέσα από τα σωματεία για να μείνει στα χαρτιά ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη που καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί 10ωρα και 12ωρα με απλήρωτες υπερωρίες, επεκτείνει τη δουλειά τις Κυριακές, χτυπάει συνδικαλιστικά δικαιώματα και επιβάλει νέους περιορισμούς και εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα λειτουργώντας συμπληρωματικά στον απεργοκτόνο νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαίτησαν το ξήλωμα όλων των αντεργατικών νόμων της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” στην ομιλία του τόνισε: “Η περίοδος που προηγήθηκε σημαδεύτηκε από πυκνές εξελίξεις και ένταση της επίθεσης στην ζωή και στα δικαιώματά του κάθε εργαζόμενου, της κάθε λαϊκής οικογένειας.
Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο από την πολιτική που βάζει τις ανάγκες μας στην μέγγενη του κριτηρίου «κόστους κι οφέλους» για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ο νόμος (Χατζηδάκη) είναι πραγματική στην ανατροπή θεμελιακών κατακτήσεων, στην οργάνωση του χρόνου εργασίας, στην κατάργηση του 8ωρου,
όσο και την ανατροπή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με πολύχρονους ταξικούς αγώνες.
Με την ψήφιση και αυτού του Νόμου, και σε συνέχεια άλλων αντεργατικών νόμων, έχει πλέον διαμορφωθεί ένα ισχυρό νομοθετικό οπλοστάσιο υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων που τους δίνει τη δυνατότητα να εκτινάξουν την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης  διαμορφώνοντας όρους συνεχούς κινητικότητας για όλο τον εργάσιμο βίο, χωρίς συλλογικά δικαιώματα, συμπιέζοντας ακόμα παραπέρα τους μισθούς,  χειροτερεύοντας συνολικά την ζωή των εργαζομένων, ειδικά της νέας βάρδιας που έχει βγει τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή. Μέχρι και ανήλικα παιδιά 16 χρονών στέλνουν στους μεγαλοξενοδόχους για να αυγατίσουν τα κέρδη τους.
Με το οπλοστάσιο αυτό λύνονται τα χέρια της εργοδοσίας και του αστικού κράτους από τα ελάχιστα τυπικά εμπόδια που υπήρχαν για να εξαπολύσουν επίθεση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα,  στο οργανωμένο τμήμα της εργατικής τάξης.
Στόχος είναι να υπάρξει σιγή νεκροταφείου από το εργατικό κίνημα, να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού,
να μην οργανώνεται η πάλη των εργαζομένων διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Και τέτοια παραδείγματα  έχουμε πολλά όπως την παραπομπή στο πειθαρχικό τεσσάρων συναδέλφων μας στις φυλακές Κασσαβετείας μέλη του ΔΣ επειδή δημοσίευσαν στον τοπικό τύπο ομόφωνη απόφαση της Γενική τους συνέλευσης.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, πριν λίγες μέρες ψήφισαν νομοσχέδιο που παραδίδει τα αποθεματικά της Επικουρικής Ασφάλισης στο τζογάρισμα και στα αρπακτικά των ασφαλιστικών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων.
Από την άλλη νιώθουμε ήδη στις τσέπες μας τις αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα ενοίκια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής “απελευθέρωσης” της Ενέργειας και της στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων με πακτωλό δις ευρώ.
 Δεν έταζαν στους εργαζόμενους ότι με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας της ΕΕ και με την απολιγνιτοποίηση, την “πράσινη ενέργεια” θα έχουμε φθηνό ρεύμα; Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι 50 % πάνω η κιλοβατόρα.
Τα 40 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία θα κληθούμε να πληρώσουμε έμμεσα και άμεσα η κάθε λαϊκη οικογένεια μέσα από τη φορολόγησή, συνοδεύονται από αντιλαϊκά προαπαιτούμενα.
Αυτά τα δις δεν θα κατευθυνθούν σε δαπάνες αναγκαίες για τη βελτίωση των όρων ζωής, όπως για την χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Ούτε ευρώ δεν θα πάει για τα άμεσα μέτρα που σχετίζονται με την υγιεινή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων μέσα στην πανδημία, όπως διεκδικούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Αυτό απέδειξε η μαζική λαϊκή καταδίκη του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη στην απεργία 10 Ιούνη, η μαχητική απάντηση της ς στα σχέδια της κυβέρνησης για υποβάθμιση των σχολείων και των πανεπιστημίων, μέσα στο καλοκαίρι.
Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας για να συνεχίσουμε.
Για να γίνει η δίκαιη οργή μας, δύναμη οργάνωσης και αγώνα,  καλούμε όλους του εργαζόμενους να σπάσουν το φόβο τους, να συμβάλουν ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αγωνιστικής ανάτασης σε κάθε χώρο δουλειάς, να γεννηθούν δεκάδες εστίες αντίστασης σε όλους τους κλάδους.
Με την ισχυροποίηση των σωματείων μας, με την οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς θα μπορέσουμε αυτό το νομοσχέδιο να το αφήσουμε στα χαρτιά.
Καλούμε ιδιαίτερα την εργαζόμενη , που δοκιμάζεται και θα δεχτεί ακόμα πιο ισχυρές πιέσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, να πει “ως εδώ”, να οργανωθεί στα Σωματεία της, να διεκδικήσει ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε την δύναμή μας!
Γιατί για εμάς δεν υπάρχουν περασμένα – ξεχασμένα.
Ο ιδρώτας και κόπος της σημερινής γενιάς, αλλά και όλων των προηγούμενων δεν διαπραγματεύονται.
Όλοι λοιπόν στη μάχη, όλοι στον αγώνα”.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση