Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Υπόμνημα ΣΒΘΚΕ στην κυβέρνηση για παράταση καταβολής οικονομικών υποχρεώσεων
Υπόμνημα ΣΒΘΚΕ στην κυβέρνηση για παράταση καταβολής οικονομικών υποχρεώσεων

Υπόμνημα ΣΒΘΚΕ στην κυβέρνηση για παράταση καταβολής οικονομικών υποχρεώσεων

Υπόμνημα σχετικά με την «χορήγηση παράτασης για την καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων»  απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών ς & Κεντρικής Ελλάδος στους  υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, εώργιο Σταθάκη,  Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εώργιο Κατρούγκαλο.

Στο υπόμνημα αναφέρεται: “Με αφορμή τις συνεχιζόμενες , επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε την αγωνία και τον έντονο προβληματισμό των επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου για τις συνέπειες που υφίστανται.

Μια σειρά ζητημάτων, όπως η αδυναμία εισαγωγής πρώτων υλών, οι καθυστερήσεις στην παραγωγή, οι δυσκολίες στις , η αδυναμία τήρησης συμφωνιών πωλήσεων που επιφέρουν καταπτώσεις ρητρών ή ακόμη και ακυρώσεις συμβολαίων έχουν προστεθεί στην ήδη ασφυκτική κατάσταση που βιώνουν οι από την έλλειψη ρευστότητας και τους κεφαλαιακούς ελέγχους.

Αν και οι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, που αφορούν κατά κύριο λόγο σε φορολογικές και ασφαλιστικές , διαφαίνεται ότι θα υπάρξουν ανυπέρβλητες δυσκολίες από την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί.

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Σε μια χρονική περίοδο που οι αντοχές των επιχειρήσεων βρίσκονται στα όριά τους, αντιμετωπίζοντας μειώσεις πωλήσεων, πτώση της παραγωγής με αδιευκρίνιστες συνέπειες για το τους και το των ανθρώπων τους, σας καλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα χορήγησης παράτασης για την καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών.
Η τρίμηνη αυτή παράταση, ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και ανακουφιστικά στην απέλπιδα προσπάθεια των επιχειρήσεων να διατηρηθούν σε λειτουργία έναντι των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων της παρούσας οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας.

Βέβαιοι ότι κατανοείτε το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί για τις επιχειρήσεις, αναμένουμε τις θετικές σας πρωτοβουλίες με στόχο την άμβλυνσή του”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση