Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στους δρόμους για τα εργασιακά τα Σωματεία
Στους δρόμους για τα εργασιακά  τα Σωματεία

Στους δρόμους για τα εργασιακά τα Σωματεία

Στους δρόμους για τα εργασιακά κατεβαίνουν και αγώνα και σήμερα έδωσαν συνέντευξη Τύπου και απηύθυναν κάλεσμα για το της ερχόμενης Τρίτης 18 Οκτωβρίου, ώστε το ψήφισμα να μπει και να συζητηθεί στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, είπε ότι την πρόταση νόμου υπογράφουν 450 Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και μέσω αυτής διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αποκαθίσταται ο κατώτερος μισθός στα 751 €, τα δώρα και τα σε εργαζόμε και συνταξιούχους.

«Ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας, δεν είναι για μας περασμένα ξεχασμένα. Οι όροι των κλαδικών συμβάσεων επανέρχονται στα επίπεδα προ του 2012, ως βάση για συλλογικές . Καταργούνται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ το θα κατατεθεί στη Βουλή και σε όλα τα πολιτικά κόμματα, εκτός της Χρυσής Αυγής», είπε ο Κ. Στεργίου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 μέχρι σήμερα, την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Ακόμη, λένε όχι στους φόρους και απαιτούν να πληρώσει το κεφάλαιο και, τέλος, διεκδικούν τα δικαιώματά τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε η πρόεδρος των Υγειονομικών Υπαλλήλων Σμαράγδα Λιάτσικου, που τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές θα δώσουν το παρών στο της Τρίτης στην Πλ. Πανεπιστημίου, ώστε να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και οι εργαζόμενοι να δείξουν ότι βρίσκονται απέναντι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση