Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στον όμιλο Σαββίδη το μερίδιο επενδυτικού fund στη «Σουρωτή»
Στον όμιλο Σαββίδη το μερίδιο επενδυτικού fund στη «Σουρωτή»

Στον όμιλο Σαββίδη το μερίδιο επενδυτικού fund στη «Σουρωτή»

Στον όμιλο επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη αποφάσισε να μεταβιβάσει το ποσοστό που κατείχε στη «Σουρωτή» το επενδυτικό fund First Athens Corporate Finance.

Πρόκειται για ποσοστό κάτω του 10%, το οποίο είχε αποκτήσει το fund στις αρχές του καλοκαιριού από μικρομετόχους. Την ίδια ώρα κύκλοι του ομίλου Ιβάν Σαββίδη αναφέρουν ότι ο έχει ήδη συγκεντρώσει ποσοστό κοντά στο 15% των μετοχών της «Σουρωτής».

Σε που εξέδωσε η First Athens Corporate Finance αναφέρει: «Η αναζήτηση κατάλληλου στρατηγικού επενδυτή που θα διασφαλίσει την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας Σουρωτή, επιδεικνύοντας σεβασμό στους εργαζομέ και την τοπική , αποτέλεσε πρωταρχικό στόχο της First Athens Corporate Finance. O επενδυτικός μας οίκος έπειτα από εκτενή ανάλυση του συνόλου των δεδομένων που διαμορφώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποσύρει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση επιπλέον μετοχών της εταιρείας Σουρωτή και αποφάσισε να μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών που ήδη κατέχει στην εταιρεία στον επιχειρηματικό όμιλο του Ιβάν Σαββίδη, αξιολογώντας το επενδυτικό πλάνο για την εταιρεία Σουρωτή, όσο και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θέρμης».

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του fund φέρεται να διαδρασε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το γεγονός ότι η πλευρά Σαββίδη προσέγγισε τη First Athens Corporate Finance και παρουσίασε το επιχειρηματικό της για τη «Σουρωτή», κάτι που δεν συνέβη από τον έτερο διεκδικητή της ιστορικής εταιρείας, την Coca-Cola HBC. Υπενθυμίζεται ότι η First Athens Corporate Finance είχε συμμετάσχει και στον αναγκαστικό πλειστηριασμό που διενήργησε η τον Σεπτέμβριο για το 15% της «Σουρωτής», ποσοστό που κατείχε πρώτα η εταιρεία Μυστράς Α.Ε. (συμφερόντων Θ. Λιακουνάκου). Αυτό το ποσοστό στην Coca-Cola HBC, καθώς ήταν ο πλειοδότης της δημοπρασίας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση