Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στον ΟΜΕΔ η ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Στον ΟΜΕΔ η ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Στον ΟΜΕΔ η ΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Μετά από διαπραγματεύσεις της Ομοσπονδίας  με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων για την ανανέωση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, δεν καταφέραν να συγκλίνουν  με την εργοδοτική πλευρά και να υπογράψουν  μια συλλογική εργασίας μέσα σε δύσκολους καιρούς για τον κλάδο, με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Η πρόταση της Ομοσπονδίας μας ήταν ξεκάθαρη, αναλογιζόμενοι και το πρόβλημα της πανδημίας, δηλαδή για τον επόμενο χρόνο να παραμείνουν στα ίδια οικονομικά επίπεδα χωρίς να αλλάξει κάτι στα μισθολογικά και θεσμικά σημεία της σύμβασης .

  • πρόταση της ΠΟΞ για μειώσεις μισθών που θα αγγίζουν το 20%, ουσιαστικά είναι μια πρόταση μη υπογραφής σύμβασης απορρυθμίζοντας έτσι στον κλάδο τους όρους αμοιβής και εργασίας. Τους ζητήθηκε να υπογράψουν μειώσεις μισθών! Αλήθεια ποιούς μισθούς;

Φέτος αυτή την δύσκολη σεζόν τα μέτρα στήριξης προς τους Ξενοδόχους ήταν δυσανάλογα με αυτά των εργαζομένων, πίστευαν πως και οι θα γλίτωναν  και πως στο τέλος θα κατάφερναν ε να ρυθμίσουν εκ νέου τους όρους αμοιβής και εργασίας στον κλάδο.

Κάνουν λοιπόν γνωστή για άλλη μια φορά ακόμα και τώρα να εγκαταλείψουν οι εργοδότες τις παράλογες απαιτήσεις τους για μειώσεις μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων και να ανανεώσουν  για 1 χρόνο την ως έχει.

Καλούν επίσης τους υπουργό και Υφυπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη και κ. Κόνσολα αντίστοιχα να πάρουν επίσημα θέση, όπως και τον ΣΕΤΕ, τους τοπικούς αλλά και κάθε καλοπροαίρετο εργοδότη – ξενοδόχο αν συμφωνούν με τέτοιου είδους πρακτικές.

“Αλήθεια πως θα ανοίξετε τα ξενοδοχεία σας του χρόνου και τί θα πείτε στο προσωπικό σας μετά από όσα έχει τραβήξει φέτος, ότι θα μειώσετε τους μισθούς;

Από την μεριά μας δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν δεχόμαστε καμία μείωση στους μισθούς μας, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση, γιατί η καραντίνα κάποια στιγμή θα τελειώσει και τότε θα αρχίσει ο μας για επιβίωση.

Όλοι λοιπόν οι του Τουρισμού, υπουργοί και εργοδότες να τοποθετηθούν στο θέμα που λέγεται “υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας” αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση