Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στον «αέρα» διαγωνισμοί των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων λόγω αποχής των εργοληπτών
Στον «αέρα» διαγωνισμοί των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων λόγω αποχής των εργοληπτών

Στον «αέρα» διαγωνισμοί των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων λόγω αποχής των εργοληπτών

Στις 16/3/2016, στα γραφεία των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, διεξήχθη η επαναληπτική δημοπρασία (2η φορά) της εργολαβίας «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΕΤΟΥΣ 2015-2016 ΤΕΧΝΙΚΑ)», προϋπολογισμού 1.582.150€, ένα έργο που χρηματοδοτείται από εθνική χρηματοδότηση. Ωστόσο, παρότι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον πολλές εργοληπτικές επιχειρήσεις, δεν κατέθεσε κανείς προσφορά στον διαγωνισμό λόγω της αποχής των εργοληπτών και ως εκ τούτου αυτός απαιτείται να επαναληφθεί για τρίτη φορά. Τούτο έχει ως συνέπεια, πέραν της καθυστέρησης στην υλοποίηση των εργασιών, τη μη αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με προβλήματα του οδικού δικτύου του Νομού.

Επισημαίνεται ότι ανάλογη ήταν η εξέλιξη και σε άλλους δύο διαγωνισμούς της Περιφέρειας στη Μαγνησία που διενεργήθηκαν τον τελευταίο μήνα και αφορούν στην βελτίωση και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νομού. Πρόκειται για τους εξής διαγωνισμούς έργων:

-«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – (ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΗΘΑΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2016)» προϋπολογισμού 400.000€, με το διαγωνισμό να προγραμματίζεται να επαναληφθεί στις 6/4/2016, δεδομένου ότι ουδείς κατέθεσε προσφορά στις 1/3/2016 που διενεργήθηκε.

-«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΙΣΣΟ» προϋπολογισμού 196.800€, με άγονη την αρχική δημοπρασία που διενεργήθηκε στις 15/3/2016, οι οποίοι και δεν διεξήχθησαν για τους παραπάνω λόγους

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στη συμβασιοποίηση και υλοποίηση των έργων, μιας και ανάλογες εργολαβίες δίνουν τη δυνατότητα στην και Σποράδων να προβαίνει στην εκτέλεση εργασιών βελτίωσης και αποκατάστασης των βλαβών του οδικού δικτύου του Νομού.

Σε δηλώσεις της η και Σποράδων Δωροθέα αναφέρει ότι «οι δύσκολες και χρονίζουσες γραφειοκρατικές διαδικασίες, η αναβολή των διαδικασιών και η υποχρηματοδότηση, αποτελούν καθημερινά φαινόμενα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, πέραν της σημαντικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό. Παρ’όλα αυτά συνεχίζουμε, με την καταλυτική συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, να παράγουμε έργο προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση