Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στόχος της κυβέρνησης η εξολόθρευση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων για το ΠΑΜΕ
Στόχος της κυβέρνησης η εξολόθρευση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων για το ΠΑΜΕ

Στόχος της κυβέρνησης η εξολόθρευση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων για το ΠΑΜΕ

Την κυβέρνηση κατήγγειλαν σωματεία του  Μαγνησίας, σε Τύπου που έδωσαν σήμερα, λέγοντας ότι μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, επιβεβαιώθηκε ότι στόχος της είναι η εξολόθρευση των εργασιακών και συνδικαλιστών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτρος Παπαρήγας» Κώστα Στεργίου, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ προβάλλουν ως φάρμακο δια πάσαν νόσον το επικίνδυνο σχέδιο Πισσαρίδη, που προβλέπει παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και επιβολή ευέλικτων εργασιακών σχέσεων που ευαγγελίζονται και επιχειρηματικοί όμιλοι.

Επίσης χαρακτήρισε χουντικής έμπνευσης το νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων ενάντια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων, για να αναχαιτίσει τους αγώνες που έρχονται και κάλεσε συνδικάτα και εργαζόμενους να τον καταργήσουν στην πράξη.

Ο Κ. Στεργίου κατήγγειλε ότι κυβέρνηση και ότι προχωρούν το αντεργατικό πρόγραμμα  και επιδιώκουν αξιοποιώντας την πανδημία νε περάσουν τη λογική ότι θα χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους όπως και όπου θέλουν και θα τους πληρώνουν όπως και όποτε θέλουν.

«Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι έκτακτα, δεν ήρθαν για την πανδημία. Ήταν έτοιμα στα συρτάρια για να ψηφιστούν και τα θέλουν για να μείνουν και να προστεθούν στα προηγούμενα. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου.

Αναφερόμενος στην πανδημία και τη διασπορά της ο Κ. Στεργίου τόνισε ότι οι πρώτοι χώροι διασποράς είναι οι εργασιακοί χώροι και τα μέσα μεταφοράς που δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για των εργαζομένων.

Κατήγγειλε σε ότι στην πλειοψηφία των εργοστασίων στην περιοχή μας δεν γίνεται θερμομέτρηση πριν την είσοδο των εργαζομένων, όπως και επιχειρήσεις που μεταφέρουν προσωπικό με , όπου οι είναι πάνω από 50 σε κάθε όχημα, γιατί η επιπλέον δρομολόγηση λεωφορείων αποτελεί κόστος. Επίσης είπε ότι τα μέτρα υγιεινής είναι σχεδόν ανύπαρκτα και οι συγχρωτίζονται στους χώρους δουλειάς και στην αλλαγή βάρδιας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, η υποταγή στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι γραμμή ήττας για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ κατήγγειλε όλους αυτούς που φώναζαν ΝΑΙ σε όλα τα μνημόνια και έβαζαν πλάτη για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την της πλουτοκρατίας.

«Σε αυτή τη γραμμή ακριβώς κινήθηκε η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, και αυτό αποδεικνύεται με την παντελή απουσία της από τη διεκδίκηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ειδικά στους οκτώ μήνες της πανδημίας», ενώ έκανε λόγο για φανερή στήριξη στα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται.

Τέλος, ο Κ. Στεργίου κάλεσε τα συνδικάτα και την εργατική τάξη να δυναμώσουν την ενότητα κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα , τις κυβερνήσεις τους, την ένωση πολυεθνικών και την ΕΕ λέγοντας ότι «αυτό που φοβούνται και τρέμουν είναι η οργανωμένη, ταξική, πειθαρχημένη απειθαρχία στη βαρβαρότητα του συστήματος εκμετάλλευσης».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση