Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στο Βόλο σήμερα και αύριο το Freelance Campus Bus
Στο Βόλο σήμερα και αύριο το Freelance Campus Bus

Στο Βόλο σήμερα και αύριο το Freelance Campus Bus

 Στο Βόλο  βρίσκεται σήμερα και αύριο  το Freelance Campus Bus  προκειμένου να ενημερώσει για τα διαδικτυακά εργαλεία που θα επιτρέψουν σε ανέργους, μετανάστες  να μπουν στο χώρο της εναλλακτικής εργασίας και να αυξήσουν το εισόδημά τους.

Το Freelance Campus Bus έχει επισκεφθεί ήδη περισσότερες  από 13 πόλεις και σύμφωνα με τον  εκπαιδευτή   Σταύρο  Μεσσήνη , το λεωφορείο ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, είναι ειδικά διαμορφωμένο σε αίθουσα και διαθέτει όλη την τεχνολογία για την διεξαγωγή σεμιναρίων εκπαίδευσης σε online πλατφόρμες εύρεσης εργασίας (π.χ Upwork, Freelancing κ.λπ.)

Τα μαθήματα διαρκούν δύο ημέρες, είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται εντός του λεωφορείου που έχει διαμορφωθεί ως τάξη για να φιλοξενήσει τους συμμετέχοντες και είναι πλήρως εξοπλισμένο με υπολογιστές. Μετά τη συμμετοχή τους οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και mentoring από ειδικούς.

« Τα σεμινάρια αφορούν μετανάστες ή ανέργους που επιθυμούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Δεν υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα. Τους δείχνουμε λοιπόν τα εργαλεία, πως μπορούν μέσα από κάποιες διαδικτυακές πλατφόρμες να απασχοληθούν σε αγορές του εξωτερικού, ζώντας στην Ελλάδα».

Οι υπηρεσίες που ζητούν οι εργοδότες είναι όλες απομακρυσμένες, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία του συνεργάτη και αφορούν projects μικρής διάρκειας όπως η μετάφραση, επεξεργασία λιστών, το data entry κ.λπ.

Το Campus Bus μαθαίνει στους συμμετέχοντες να φτιάχνουν ένα δυνατό προφίλ, να κλείνουν projects στις πλατφόρμες, να τα υλοποιούν αποτελεσματικά λαμβάνοντας καλές κριτικές και να είναι ασφαλείς ώστε να αυξήσουν τη ζήτησή τους συνεπώς και το εισόδημά τους.

Ο κ. Μεσσήνης επισήμανε ότι το ενδιαφέρον σε όλες τις πόλεις που επισκέφθηκε το CampusBus είναι μεγάλο καθώς γεμίζει σε κάθε διήμερο σεμινάριο. Οι εκπαιδευτές είναι ξένοι από το Ιράκ, από το Αφγανιστάν, το Κονγκό για να μπορούν να επικοινωνήσουν με τους μετανάστες  στην Ελλάδα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα μέτρα λειτουργίας των ναών - https://t.co/gXMIZIWSCK -

  • Εξιχνιάστηκαν ληστεία και κλοπή σπιτιών στον Δήμο Αλμυρού  - https://t.co/pORIibmopx -

  • Επίσκεψη Μαργαρίτη Σχοινά στην Ελλάδα - https://t.co/4omqsfTgL1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση