Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι πυροσβέστες
Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι πυροσβέστες

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι πυροσβέστες

Ζητώντς τη μονιμοποίησή τους

Στο Συμβούλιο της Επικρτείας, προσφεύγουν οι μετά την κατάθεση τροπολογίας στη , ζητώντας την εφαρμογή του Νόμου και την μονιμοποίησή τους.

Η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι τρία χρόνια κατ' ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με Π.Δ., με ταυτόχρονη ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.

Την προηγούμενη εβδομάδα, με διαταγή του Αρχηγείου γνωστοποιούνταν ότι η κατηγορία των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με ηλικία άνω των 40 ετών, θα συνέχιζαν με νέα σύμβαση για πέντε χρόνια. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 39 από τους πενταετείς στη Μαγνησία.
Οι υπόλοιποι 64 από τους πενταετείς της Μαγνησίας, θα μονιμοποιούνταν και γι αυτό μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, θα βρίσκονταν σε , ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη μονιμοποίησή τους.

Ωστόσο η παραπάνω τροπολογία, βρίσκει σε δικαστική εγρήγορση τους 64 πυροσβέστες στην Μαγνησία που θα μονιμοποιούνταν, οι οποίοι μάλιστα συνεχίζουν τις διεκδικήσεις τους.

Μιλώντας στο “Ράδιο Ακρόαμα”, το μέλος της Ένωσης Πενταετών Πυροσβεστών Ελλάδος Μιχάλης Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι και οι πυροσβέστες της Μαγνησίας, θα καταθέσουν προσφυγή στο ΣτΕ. Όπως δήλωσε « Το Κράτος παρανομεί. Δεν εφαρμόζει τον Νόμο. Έχουν βρει το κόλπο με τις τροπολογίες και μας κοροϊδεύουν. Συνεχίζουμε τον δικαστικό αγώνα κι είμαστε πιο ενωμένοι και συσπειρωμένοι από ποτέ. Είναι απαράδεκτο τα σώματα ασφαλείας να ζούν αυτόν τον εμπαιγμό. Χωρίς υπάρχει . Χωρίς Σώματα Ασφαλείας δεν υπάρχει .
Έχουμε καταντήσει επαίτες. Τα λεφτά υπάρχουν. Έχω 14 χρόνια στην υπηρεσία, άλλοι συνάδελφοι έχουν από 12 μέχρι 22 χρόνια με αυτό το καθεστώς».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση