Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στο ΣτΕ οι δικηγόροι κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου
Στο ΣτΕ οι δικηγόροι κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου

Στο ΣτΕ οι δικηγόροι κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου

Η Ολομέλει των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρς η οποία συνεδρίασε το Σάββατο στην Αθήνα αποφάσισε να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου και για το λόγο αυτό συγκρότησαν ομάδα δικηγόρων και καθηγητών Πανεπιστημίων των Νομικών Σχολών.

Ακόμη, η Ολομέλεια υπογραμμίζει την απερίφραστη αντίθεσή της στον σχεδιασμό του υπουργείου Δικαιοσύνης να αφαιρέσει από την δικαιοδοσία των πολιτικών δικαστηρίων την έκδοση των συναινετικών διαζυγίων και να την αναθέσει στους συμβολαιογράφους, ενώ σημειώνει ότι οι δικηγόροι δεν έχουν υποχρέωση χρήσης Ρ.O.S. (πληρωμή μέσω κάρτας), καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική για την ένταξη των δικηγόρων στην υποχρεωτική αποδοχή καρτών μέσω P.O.S.

 Όπως αναφέρει η της Ολομέλειας  θα ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου, προκειμένου να προβληθεί η αντισυνταγματικότητα του ασφαλιστικού νόμου.

Η επιτροπή θα συντάξει παράλληλα υπόδειγμα ατομικών προσφυγών, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι συνάδελφοι και έχει καταρτιστεί σχέδιο δήλωσης επιφύλαξης, η οποία πρέπει να κοινοποιείται προ της καταβολής, επί αποδείξει, στον ΕΦΚΑ.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης να αφαιρέσει από την δικαιοδοσία των πολιτικών δικαστηρίων την έκδοση των συναινετικών διαζυγίων η Ολομέλεια των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας δηλώνει την ομόθυμη αντίθεσή της σε αυτόν τον κυβερνητικό σχεδιασμό παραθέτοντας σωρεία λόγων.

Σχετικά με την τοποθέτηση POS στα δικηγορικά γραφεία απαντά πως οι δικηγόροι δεν έχουν κατ' αρχάς υποχρέωση χρήσης POS καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική για την ένταξη των δικηγόρων στην υποχρεωτική αποδοχή καρτών μέσω P.O.S.

Περαιτέρω, σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η Ολομέλεια πως «από την γραμματική διατύπωση της διάταξης δεν προκύπτει ρητή και ειδική υποχρέωση για τους δικηγόρους να ενημερώνουν από 1 Φεβρουαρίου για την αποδοχή ή μη των καρτών, με δεδομένο ότι η διάταξη και η σχετική αναφέρονται σε αναγραφή των σχετικών πληροφοριών «στην είσοδο του καταστήματος και στο », ενώ είναι γνωστό ότι οι δικηγόροι δραστηριοποιούνται σε δικηγορικά γραφεία και όχι σε με ».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση