Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στο εδώλιο εκδότης για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης υπέρ δημοσιογράφου
Στο εδώλιο εκδότης για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης υπέρ δημοσιογράφου

Στο εδώλιο εκδότης για μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης υπέρ δημοσιογράφου

Δίωξη κατά του εκδότη της εφημερίδας “” αλλά και του νομικού εκπροσώπου της εταιρείας άσκησε ο εισαγγελέας Βόλου για μη καταβολή χρημάτων υπερημερίας κατ’ εξακολούθηση και μη υλοποίηση δικαστικών αποφάσεων κατ’ εξακολούθηση στον δημοσιογράφο Θανάση Βογιατζή, ενώ η δίκη έχει οριστεί για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου .

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Θ. Βογιατζής και το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εύη Καρυδάκη επισήμαναν τη σημασία των αποφάσεων των δικαστηρίων υπέρ του δημοσιογράφου και τόνισαν ότι ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί η κατάσταση που επικρατεί, μεταξύ άλλων, και στο χώρο του Τύπου, είναι ο συνεχής ταξικός αγώνας.

Να σημειωθεί ότι Θαν. Βογιατζής απολύθηκε το Νοέμβριο του 2011 διότι δεν αποδέχθηκε να υπογράψει ατομική . Η απόλυσή του κρίθηκε άκυρη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείου Βόλου στις 6 Σεπτεμβρίου 2013 και μετά από έφεση του εργοδότη ενώπιον του Εφετείου Λάρισας, συζητήθηκε η έφεση στις 6 Φεβρουαρίου του 2015.

Στις 4 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε η απόφαση με την οποία απορρίπτεται η ένδικη έφεση εναντίον της 106/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, του οποίου η απόφαση κατέστη τελεσίδικη.

Ο Θαν. Βογιατζής προσήλθε στην του στις 3 Νοεμβρίου του 2015 όμως ο αρνήθηκε να το απασχολήσει κρατώντας την ίδια στάση και τις επόμενες ημέρες.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2015 επέδωσε στον εργοδότη την επιταγή για να πληρωθεί με βάση την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου ποσού 23.900 , όμως ποτέ δεν του επιδόθηκαν χρήματα.

Τελικά στις 11 Ιανουαρίου κατέθεσε μήνυση κατά του εκπροσώπου της εταιρείας γιατί παραβιάστηκε η τόσο για επαναπρόσληψή του όσο και για καταβολή οφειλομένων αποδοχών του από .

Ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής που ολοκληρώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2016 και τελικά άσκησε δίωξη κατά του εκδότη της εφημερίδας και του νόμιμου εκπροσώπου της για μη υλοποίηση δικαστικής απόφασης για επαναπρόσληψη και μη καταβολή χρημάτων υπερημερίας κατ’ εξακολούθηση και τους παρέπεμψε σε δίκη,η οποία θα γίνει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση