Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στήριξη από την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε σε εργαζόμενους ηλεκτρονικής ιστοσελίδας
Στήριξη από την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε σε εργαζόμενους ηλεκτρονικής ιστοσελίδας

Στήριξη από την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε σε εργαζόμενους ηλεκτρονικής ιστοσελίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας,  δηλώνει τη στήριξή του στους εργαζομένους της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας «Thefact.gr»,  οι οποίοι δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους, παρά τις νόμιμες ενέργειες που ακολούθησαν, ενώ η εργοδοσία δεν εμφανίζεται στα αρμόδια όργανα για να δώσει τις απαιτούμενες από το νόμο εξηγήσεις.

Η εν λόγω ηλεκτρονική , που φέρεται να έχει έδρα την , προχωρούσε σε δημοσιογράφων,  διαβεβαιώνοντας για πενθήμερη, πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στα δημοσιογραφικά ταμεία, χωρίς να τηρήσει καμία από τις δεσμεύσεις της.

Αντ΄ αυτού οι εργάστηκαν σε  συνθήκες αδήλωτης και υπαμειβόμενης εργασίας, ενώ σε περιπτώσεις η ιδιοκτησία της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας δήλωνε ότι η πρόσληψή τους  είχε πραγματοποιηθεί , κάτι που δεν ίσχυε.

Στο σύνολό τους οι απολύθηκαν αναιτιολόγητα ή παραιτήθηκαν, σε συνέχεια του παρατεταμένου καθεστώτος «μαύρης εργασίας» και καθυστερήσεων επί των δεδουλευμένων αποδοχών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε,  θα ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να ξεκινήσουν στα της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καθώς πληθαίνουν οι εργαζομένων για «συνθήκες γαλέρας» σε κάποια από αυτά.

Ζητεί επίσης από τους εργαζομένους (μέλη και μη της Ένωσης) που υφίστανται αντίστοιχες καταστάσεις, να τις καταγγείλουν στην ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι ίδιοι, αλλά και  να προστατέψουν το λειτούργημα που υπηρετούν.              

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση