Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στήριξη από την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε σε εργαζόμενους ηλεκτρονικής ιστοσελίδας
Στήριξη από την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε σε εργαζόμενους ηλεκτρονικής ιστοσελίδας

Στήριξη από την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε σε εργαζόμενους ηλεκτρονικής ιστοσελίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς ς και Εύβοιας,  δηλώνει τη στήριξή του στους εργαζομένους της ηλεκτρονικής ς «Thefact.gr»,  οι οποίοι δεν έχουν λάβει τα τους, παρά τις νόμιμες ενέργειες που ακολούθησαν, ενώ η εργοδοσία δεν εμφανίζεται στα αρμόδια όργανα για να δώσει τις απαιτούμενες από το νόμο εξηγήσεις.

Η εν λόγω ηλεκτρονική , που φέρεται να έχει έδρα την Κεντρική , προχωρούσε σε προσλήψεις δημοσιογράφων,  διαβεβαιώνοντας για πενθήμερη, πλήρη και ασφάλιση στα δημοσιογραφικά , χωρίς να τηρήσει καμία από τις δεσμεύσεις της.

Αντ΄ αυτού οι δημοσιογράφοι εργάστηκαν σε  συνθήκες αδήλωτης και υπαμειβόμενης ς, ενώ σε περιπτώσεις η ιδιοκτησία της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας δήλωνε ότι η πρόσληψή τους  είχε πραγματοποιηθεί , κάτι που δεν ίσχυε.

Στο σύνολό τους οι απολύθηκαν αναιτιολόγητα ή παραιτήθηκαν, σε συνέχεια του παρατεταμένου καθεστώτος «μαύρης εργασίας» και καθυστερήσεων επί των δεδουλευμένων αποδοχών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε,  θα ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να ξεκινήσουν έλεγχοι στα Μ.Μ.Ε. της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καθώς πληθαίνουν οι εργαζομένων για «συνθήκες γαλέρας» σε κάποια από αυτά.

Ζητεί επίσης από τους εργαζομένους (μέλη και μη της Ένωσης) που υφίστανται αντίστοιχες καταστάσεις, να τις καταγγείλουν στην ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι ίδιοι, αλλά και  να προστατέψουν το λειτούργημα που υπηρετούν.              

"Αλιεύοντας" την είδηση