Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στην APS, αντί 50 εκατ., πακέτο δανείων 2,2 δισ. της Πειραιώς
Στην APS, αντί 50 εκατ., πακέτο δανείων 2,2 δισ. της Πειραιώς

Στην APS, αντί 50 εκατ., πακέτο δανείων 2,2 δισ. της Πειραιώς

Έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ μεταβιβάστηκε από την στην τσεχική επενδυτική εταιρεία APS Investments το χαρτοφυλάκιο Arctos, που αποτελείται από καταγγελμένα καταναλωτικά δάνεια και από πιστωτικές χωρίς εξασφαλίσεις.

Η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου που μεταβιβάστηκε ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ (385 εκατ. ευρώ μεικτής λογιστικής αξίας) και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας , το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 5% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου, που διαμορφώνεται στο 1 δισ. ευρώ. Η επίπτωση της συναλλαγής στον εποπτικό δείκτη κεφαλαίων CET-1 της 31ης Μαρτίου 2018 αναμένεται να είναι θετική κατά 4 μονάδες βάσης, ενώ παράλληλα θα μειώσει κατά 30 μονάδες βάσης τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της τράπεζας. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Πειραιώς δεν θα διατηρεί έλεγχο στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, που περνάει στην κυριότητα της APS, η οποία διαχειρίζεται δάνεια ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Χρήστος Μεγάλου, πρόκειται για «τη δεύτερη πώλησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Πειραιώς για το 2018, λίγο μετά τη για την πώληση εξασφαλισμένου επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου (Amoeba) πριν από ένα μήνα. Η προσπάθειά μας για τη του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έχει εντατικοποιηθεί και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι και οι δύο πρόσφατες συμφωνίες έχουν θετική επίδραση στα αποτελέσματα και στα εποπτικά κεφάλαιά μας», σημείωσε. Από την πλευρά της APS, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάρτιν Μάνσον δήλωσε ότι «η είναι η δέκατη πέμπτη που καλύπτει η APS», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας «θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες αγορές» του τσεχικού ομίλου.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση προέδρου ΟΛΒ ΑΕ με αντιπροσωπεία του #ΣΙΤΕΣΑΠ #ΣΙΤΕΣΑΠ - https://t.co/5WlFr2upTK -

  • Σε τροχιά ολοκλήρωσης η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου #ηλεκτρικήδιασύνδεση #Σκιάθος - https://t.co/ErBqLBSSMX -

  • Ξεκινά η Ενισχυτική Διδασκαλία στη Γ' Λυκείου #ενισχυτικήδιδασκαλία - https://t.co/QErpFMbHU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση