Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στην Αποκεντρωμένη με αιτήματα η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας
Στην Αποκεντρωμένη με αιτήματα η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

Στην Αποκεντρωμένη με αιτήματα η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

Μικρή συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων Σωματείων της ΑΔΕΔΥ στην είσοδο των γραφείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στη συνέχεια παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους .

Ο βροχερός καιρός  ήταν αιτία που η συγκέντρωση ήταν για άλλη μια φορά μικρή και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας Φίλιππος Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι τα αιτήματα επιδόθηκαν στην Αποκεντρωμένη και μέσω των Συνδικάτων κεντρικά στην Αθήνα, προς το υπουργείο και στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είπε  ότι η συνδικαλιστική δράση και ελευθερία κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα αναφέρει ότι το κράτος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας, ενώ το κράτος,  δεν πρέπει να επεμβαίνει με κανένα τρόπο ή μέσο στη σύσταση και λειτουργία των οργανώσεων των εργαζομένων. «Θεωρούμε ότι αυτές τις αρχές του Συντάγματος, πρέπει να έχει υπόψη της η κυβέρνηση όταν το επόμενο διάστημα νομοθετήσει πάνω σε κορυφαία ζητήματα που έχουν να κάνουν με έναν σοβαρό πυλώνα της δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Για τα εργασιακά που θα ψηφιστούν στο επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος,  επισήμανε ότι αφορούν περισσότερο τον  ιδιωτικό τομέα και η ΑΔΕΔΥ είναι αλληλέγγυοι τόσο στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα.

Αναφορικά με την εισήγηση της ΓΣΕΕ για προκήρυξη απεργίας σε άλλη ημερομηνία, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι οι ξεχωριστοί δρόμοι δεν οδηγούν πουθενά και η στήριξη όλων των συνδικάτων σε κεντρικό επίπεδο και κατ’ επέκταση στην επαρχία, πρέπει να έχει έναν στόχο:  Τους εργαζόμενους, τη διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων  και η στόχευση δεν μπορεί να είναι ποίος και πότε θα προκηρύξει την απεργία, αλλά ενιαίες ημερομηνίες για όλους τους εργαζόμενους, για να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στην περίοδο που διανύουμε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακυρώνεται επισήμως το καρναβάλι της Πάτρας - https://t.co/nAZuRFsJxr -

  • Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τα επεισόδια στα νησιά - https://t.co/YZe1Yvo9Y7 -

  • Ελαιόλαδο: Το ενωσιακό καθεστώς στήριξης μετριάζει την πίεση στην αγορά   - https://t.co/6TDJoT3FGc -

"Αλιεύοντας" την είδηση