Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου ο σύνδεσμος ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου
Στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου ο σύνδεσμος ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου

Στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου ο σύνδεσμος ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου

Ο Σύνδεσμος Εμπορούπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας , με απόφαση της διοίκησής του, θα συμμετάσχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

Η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία (1) από τις οκτώ (8) του έτους, που θεσμοθετήθηκαν με μνημονιακούς νόμους και η σημερινή Κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της, τους διατηρεί εντελώς άθικτους, με τους οποίους επιτρέπεται η χωρίς όρια ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως και τα Χριστούγεννα, έτσι κατά την περίοδο του Πάσχα, οι εμποροϋπάλληλοι θα αναγκαστούν να εργαστούν δύο Κυριακές (στις 24/4 και στις 8/5), όπου για μια ακόμα φορά θα μείνουν για την Κυριακάτικη εργασία τους.

Ο Σύνδεσμος μαζί με τους εργαζόμενους, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους στην Μαγνησία.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη γενικευμένη επιβολή των ελαστικών μορφών εργασίας, στους μισθούς φτώχειας και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας που καταργούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στον ελεύθερο χρόνο.

Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού Μαγνησίας το τους εργαζόμενους στο εμπόριο, εργαζόμενους ,ανέργους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία στις 24 Απρίλη Κυριακή και ώρα 11 π.μ. έξω από το χώρο της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ (ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ) στην Δημητριάδος, με αίτημα να αποδοθούν όλες οι αποζημιώσεις στους εργαζόμενους που δικαιούνται και ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τον Νομό μας, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των συγκυβερνήσεων των μνημονίων, που μας εξαθλιώνουν μέσα και από την απελευθέρωση του ωραρίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση