Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στάση εργασίας στη Χαλυβουργία
Στάση  εργασίας   στη Χαλυβουργία

Στάση εργασίας στη Χαλυβουργία

Δίπλα στους απεργούς Χαλυβουργούς του Βόλου, βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας τους από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 2 το πρωϊ, εκπρόσωποι σωματείων του Βόλου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και μέλη διοικήσεων ταξικών σωματείων από άλλες πόλεις όπως ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, ο Κώστας Ηλιού εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕΜ.

Ο Σωτ. Πουλικόγιαννης σε σύντομο χαιρετισμό του στους απεργούς σημείωσε ότι «βρισκόμαστε όπου κτυπά η των προβλημάτων, όπως εδώ στη Χαλυβουργία, διότι υπάρχει η ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγουν νικητές, ώστε σιγά- σιγά, το κίνημα να πάρει μπροστά.

Παντού σήμερα οι εργοδότες ζητούν και επιβάλλουν τις διαθεσιμότητες και την εκ περιτροπής εργασία για να μπορέσουν να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Όμως δεν είναι μόνον αυτά, αφού, σύντομα, έρχεται ένα νέο μοντέλο εργασιακών σχέσεων, γνωστό ως «συμβάσεις μηδενικού χρόνου» -που ήδη εφαρμόζεται στην και Ιταλία- και είναι εκ των μέτρων που θα έρθουν για ψήφιση ως προαπαιτούμενο του μνημονίου.

Παράλληλα, στόχος είναι η παραπέρα μείωση των μισθών ώστε αυτοί να πέσουν στα 500 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να μας πείσουν ότι αυτή είναι η και έτσι και με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να ζήσουμε.

Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει να αντισταθούμε ως εργαζόμενοι, να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την πραγματικότητα, από την οποία λείπει μόνο η σιδερένια μπάλα με την οποία θέλουν να μας δέσουν. Για τον λόγο αυτό οι εργαζόμενοι χρειάζεται να γίνουν μία γροθιά και να μην επιτρέψουν να περάσουν αυτά τα μέτρα κυβέρνησης και εργοδοτών.»

Από την πλευρά του ο Κώστας Στεργίου τόνισε ότι: «τα ταξικά σωματεία βρίσκονται και πάλι αυτό το βράδυ εδώ, έξω από την Πύλη της Χαλυβουργίας στο Βόλο, όπως έκαναν όλες τις προηγούμενες ημέρες και ήδη κάλεσαν και όλα τα άλλα σωματεία, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, στον δικό σας αγώνα. Διότι ο αγώνας ο δικός σας, είναι και μάχη όλων μας.

Ο το μόνο που φοβάται, είναι η ταξική αλληλεγγύη και η ενότητα των εργαζομένων, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε ως εργαζόμενοι σε αυτή την μάχη που δίνουμε, μέσα σε αυτόν πόλεμο που έχουν κηρύξει εναντίον μας.»

Επίσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κώστας Ηλιού, μεταφέροντας την εμπειρία των αγώνων που έχουν γίνει στην Βόρεια Ελλάδα.

Για σήμερα Παρασκευή στις 2.30 μ.μ.έχει προγραμματιστεί νέα Γενική συνέλευση των εργαζομένων, για να αποφασίσουν την παραπέρα στάσης τους στα σχέδια του Μάνεση να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

"Αλιεύοντας" την είδηση