Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στάση εργασίας και συγκέντρωση για την Χρυσούλα Τασολάμπρου
Στάση εργασίας και συγκέντρωση για την Χρυσούλα Τασολάμπρου

Στάση εργασίας και συγκέντρωση για την Χρυσούλα Τασολάμπρου

Στην στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Ιανουρίου ( 10:00-14:00) και στην συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στα Δικαστήρια, συμμετέχει ο Σύνδεσμος εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου & Νέας Ιωνίας, υποστηρίζοντας κατά την ημέρα εκδίκασης της αγωγής της απολυμένης Χ. Τασολάμπρου ενάντια στην εργοδοσία της ΒΕΜΕ.

Χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου & Νέας Ιωνίας τονίζει:

-Να μην περάσει η εργοδοτική !

-Να ανακληθεί η εκδικητική συνδικαλιστική απόλυση!

Καταδικάζουμε τη συνδικαλιστική απόλυση της συναδέλφισσας Χ. Τασολάμπρου, ταμία της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπρόσωπος του Επιχειρησιακού Σωματείου της ΒΕΜΕ σε Ε.Κ.Β. και Π.Ο.Ε.Μ.”

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΠΘ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της για την απόλυση – συνδικαλιστική δίωξη της Χρυσούλας Τασολάμπρου, ταμία του Δ.Σ. του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπρόσωπο του σωματείου της στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και το ΕΚΒ. Η διεύθυνση της εταιρείας ενοχλήθηκε έντονα από τη συνδικαλιστική δράση της συναδέλφισσας, από την εκλογή της στη διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» , στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και ιδίως από την πρωτιά της στις αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ για τον αντιπρόσωπο στην ΠΟΕΜ και στο ΕΚΒ.  Και έτσι  στην πρώτη ευκαιρία που είχε προχώρησε στην απόλυσή της στις 31 Μάρτη 2016.Η συγκεκριμένη απόλυση αποτελεί ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη και γι' αυτό δεν πρέπει να περάσει.

Αν η εργοδοσία αποκτήσει το ελεύθερο να απολύει τους συνδικαλιστές για την δράση τους η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη για όλους μας παίρνοντας υπόψη ότι η κυβέρνηση προωθεί νόμο που προβλέπει χτύπημα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ομαδικές απολύσεις, ουσιαστική απαγόρευση της ς, δυνατότητα αντς (λόκ άουτ) κ.τ.λ.Για το λόγο αυτόν έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από το Εργατικό Κέντρο Βόλου καθώς και από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 27/1 και ώρα 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην στάση εργασίας και για άλλη μια φορά, ακόμα πιο αποφασιστικά, την Παρασκευή 27/1, 10:00πμ όπου εκδικάζεται η υπόθεση στο δικαστήριο του Βόλου, να καταδικάσουμε την συνδικαλιστική απόλυση της συναδέλφισσας.
Nα δώσουμε αγωνιστικό παρών διεκδικώντας την δίκαιη και άμεση επαναπρόσληψή της.

Να μην περάσει η εργοδοτική ! Ενωμένοι και αποφασισμένοι μαζί με τους εργάτες, μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Αν αρχίσουν οι εργοδότες να απολύουν συνδικαλιστές επειδή έχουν δράση, τότε καταλαβαίνετε τι ακολουθεί για τον καθένα μας.Ειδικότερα αυτήν την περίοδο που η κυβέρνηση-εργοδοσία-ΕΕ ετοιμάζουν χτύπημα στον συνδικαλιστικό νόμο και τις , είναι επιτακτική η ανάγκη να μην περάσει καμιά απόλυση συναδέλφου συνδικαλιστή. Να μην περάσει η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η επικράτηση της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας, της εργασίας με μπλοκάκι, των εργολαβικών συνεργείων.

Για τους εργαζόμενους, το δικαίωμα στη δουλειά καθώς επίσης και το δικαίωμα της ς και συνδικαλιστικής δράσης, προστασίας και διεκδίκησης μιας ζωής με αξιοπρέπεια, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Η επίθεση απέναντι στη συναδέλφισσα Χ.Τασολάμπρου και η απόλυσή της, είναι επίθεση στα συνδικαλιστικά μας όργανα, είναι επίθεση απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν.

Στη στάση εργασίας μετέχουν επίσης το ΕΚΒ και  το Συνδικάτο Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” , με σχετικές ανακοινώσεις στήριξης στη Χρυσούλα Τασολάμπρου.

"Αλιεύοντας" την είδηση