Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στάση εργασίας εργαζομένων στους ΟΤΑ
Στάση εργασίας εργαζομένων στους ΟΤΑ

Στάση εργασίας εργαζομένων στους ΟΤΑ

Tο Κλδικό Συνδικάτο Εργζομένων Ο.Τ.Α Ν. ς καλεί όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, τη Τρίτη 11 Οκτωβρίου από τις 08.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα και να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι μπροστάστο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Για ακόμα μια φορά η συγ ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τροπολογία υποτίθεται για την των συμβάσεων στην και στηνπραγματικότητα απολύει τους συμβασιούχους.

Τι λέει η τροπολογία;«Οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις […] για κάθε είδους υπηρεσίες των αρμόδιες για την […] παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι την 31.12.2017, λαμβανομένων υπόψη τωνεγγεγραμμένων διαθέσιμων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς […].

Στην ως άνω δεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις του προσωπικού που προσλήφθηκε για την αντιμετώπισηκατεπειγουσών εποχικών αναγκών […] η διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει του δύο μήνες.»

Τι σημαίνουν όλα αυτά;Η κυβέρνηση με την τροπολογία που έφερε στη Βουλή όχι μόνο δεν δίνει παράταση στις συμβάσεις,αλλά εξαρτά τη παράταση των συμβάσεων από τις πιστώσεις και τα οικονομικά των δήμων. Και όχιμόνο αυτό, αλλά πετάει έξω και τους διμηνίτες συμβασιούχους. Δηλαδή εναπόκειται στις δημοτικές αρχές για τους ποιους και πόσους θα ανανεωθούν οι συμβάσειςτους. Ανοίγουν το δρόμο στους Δημάρχους να κάνουν πελατειακές σχέσεις εκβιάζοντας για το ποιόν θακρατήσουν και ποιόν θα απολύσουν.”

"Αλιεύοντας" την είδηση