Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στάση εργασίας εργαζομένων στους ΟΤΑ
Στάση εργασίας εργαζομένων στους ΟΤΑ

Στάση εργασίας εργαζομένων στους ΟΤΑ

Tο Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Τ.Α Ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, τη Τρίτη 11 Οκτωβρίου από τις 08.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα και να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι μπροστάστο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Για ακόμα μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Η έφερε στη τροπολογία υποτίθεται για την παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα και στηνπραγματικότητα απολύει τους συμβασιούχους.

Τι λέει η τροπολογία;«Οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις […] για κάθε είδους υπηρεσίες των ΟΤΑ αρμόδιες για τηνκαθαριότητα […] παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι την 31.12.2017, λαμβανομένων υπόψη τωνεγγεγραμμένων διαθέσιμων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς […].

Στην ως άνω παράτασηδεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις του προσωπικού που προσλήφθηκε για την αντιμετώπισηκατεπειγουσών εποχικών αναγκών […] η διάρκεια της οποίας δεν υπερβαίνει του δύο μήνες.»

Τι σημαίνουν όλα αυτά;Η με την τροπολογία που έφερε στη όχι μόνο δεν δίνει παράταση στις συμβάσεις,αλλά εξαρτά τη παράταση των συμβάσεων από τις πιστώσεις και τα οικονομικά των δήμων. Και όχιμόνο αυτό, αλλά πετάει έξω και τους διμηνίτες συμβασιούχους. Δηλαδή εναπόκειται στις δημοτικές αρχές για τους ποιους και πόσους θα ανανεωθούν οι συμβάσειςτους. Ανοίγουν το δρόμο στους Δημάρχους να κάνουν πελατειακές σχέσεις εκβιάζοντας για το ποιόν θακρατήσουν και ποιόν θα απολύσουν.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση