Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στα γραφεία του ΟΑΕΔ οι καθαρίστριες του Π.Θ.
Στα γραφεία του ΟΑΕΔ οι καθαρίστριες του Π.Θ.

Στα γραφεία του ΟΑΕΔ οι καθαρίστριες του Π.Θ.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά την πολυήμερη απεργία τους ενάντια στις , δεν έχουν καταθέσει τα όπλα. Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους συνεχίζουν τον αγώνα με κυρίαρχο αίτημα τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Με τη συάσταση και άλλων Σωματείων και φορέων της περιοχής παλεύουν από κοινού για να επιστρέψουν όσο πιο σύντομα γίνεται όλες και όλοι στη δουλειά τους.

Σήμερα το Σωματείο Καθαριστριών/ων νομού Μαγνησίας μαζί με αντιπροσωπεία από εκπροσώπους σωματείων και φορέων της πόλης του , επισκέφθηκαν τα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ.

Λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους, ως συνέπεια των απολύσεων αλλά και της πολυήμερης απεργίας για να τις αποτρέψουν, ζήτησαν από την Διευθύντρια του ΟΑΕΔ να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος τακτικής ς για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις (οφειλές προς Εφορία, ΔΕΑΥΜΒ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.)

Μάλιστα αρκετοί από αυτούς που έχασαν το μοναδικό τους εισόδημα μετά την απόλυση, είναι από μονογονεϊκές οικογένειες, ή ήταν οι μοναδικοί που εργάζονταν μέσα στην οικογένεια, με να είναι ακόμα πιο δύσκολο να πληρώσουν όχι μόνο τους οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας αλλά και να καλύψουν βασικότατες ανάγκες για την καθημερινή τους επιβίωση.

Επίσης, συνεχίζονται καθημερινά οι εξορμήσεις των μελών της Διοίκησης στους χώρους εργασίας για την καλύτερη ενημέρωση και την των συναδέλφων για να αντιδράσουν με την απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου της ς ΝΔ για το Ασφαλιστικό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση