Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Στα γραφεία του ΟΑΕΔ οι καθαρίστριες του Π.Θ.
Στα γραφεία του ΟΑΕΔ οι καθαρίστριες του Π.Θ.

Στα γραφεία του ΟΑΕΔ οι καθαρίστριες του Π.Θ.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά την πολυήμερη τους ενάντια στις απολύσεις, δεν έχουν καταθέσει τα όπλα. Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους συνεχίζουν τον αγώνα με κυρίαρχο αίτημα τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Με τη συμπαράσταση και άλλων Σωματείων και φορέων της περιοχής παλεύουν από κοινού για να επιστρέψουν όσο πιο σύντομα γίνεται όλες και όλοι στη δουλειά τους.

Σήμερα το Σωματείο Καθαριστριών/ων νομού Μαγνησίας μαζί με αντιπροσωπεία από συνδικαλιστές εκπροσώπους σωματείων και φορέων της πόλης του Βόλου, επισκέφθηκαν τα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ.

Λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους, ως συνέπεια των απολύσεων αλλά και της πολυήμερης απεργίας για να τις αποτρέψουν, ζήτησαν από την Διευθύντρια του να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος τακτικής ανεργίας για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις (οφειλές προς Εφορία, ΔΕΑΥΜΒ, ΔΕΗ, κ.λπ.)

Μάλιστα αρκετοί από αυτούς που έχασαν το μοναδικό τους εισόδημα μετά την απόλυση, είναι από μονογονεϊκές οικογένειες, ή ήταν οι μοναδικοί που εργάζονταν μέσα στην οικογένεια, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο δύσκολο να πληρώσουν όχι μόνο τους οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας αλλά και να καλύψουν βασικότατες ανάγκες για την καθημερινή τους επιβίωση.

Επίσης, συνεχίζονται καθημερινά οι εξορμήσεις των μελών της Διοίκησης στους χώρους εργασίας για την καλύτερη ενημέρωση και την προετοιμασία των συναδέλφων για να αντιδράσουν με την απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης και ψήφισης στη του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών #καταμετρήσειςΥδρόβιωνΠουλιών - https://t.co/iK8qYZcUxo -

  • Αιτήσεις ευάλωτων νοικοκυριών για το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου… - https://t.co/hGsKWVrApw -

  • Τουρνουά rapid στην ακαδημία σκακιστών Βόλου #ΑκαδημίαΣκακιστώνΒόλου - https://t.co/LYV9Bk7Cea -

"Αλιεύοντας" την είδηση