Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Στα 117,22 ευρώ το μήνα η χαμηλότερη εισφορά για ελεύθερους επαγγελματίες
Στα 117,22 ευρώ το μήνα η χαμηλότερη εισφορά για ελεύθερους επαγγελματίες

Στα 117,22 ευρώ το μήνα η χαμηλότερη εισφορά για ελεύθερους επαγγελματίες

Στα 117,22 ευρώ το μήνα ορίζεται η χαμηλότερη δυνατή ασφαλιστική εισφορά για κύρια ασφάλιση σε ελεύθερους και αυτοαπασχολούμενους, όπως φαίνεται και από τη διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Εργασίας.

Η βασίζεται στις δύο υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπολους  και αφορούν τη βάση υπολογισμού των εισφορών για αυτοαπασχολούμενους (ΕΤΑΑ), ελεύθερους (ΟΑΕΕ) και Α).

Σύμφωνα δε με τη σημερινή εγκύκλιο, οι για τα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησής τους μπορούν να πληρώνουν μηνιαία, έως και 57,44 ευρώ (14% επί του 70% του κατώτατου μισθού που αντιστοιχεί σε 410,2 ευρώ).

Αντίστοιχη εισφορά προβλέπεται και για τους , για το 2017, καθώς οι αυξάνονται σταδιακά, έως το 2022. Παράλληλα, η περιέχει παραδείγματα και αναλυτικούς πίνακες για το πώς διαμορφώνονται τα μεταβατικά ποσοστά εισφορών, εκτός από τους νέους επιστήμονες, και τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους του ΕΤΑΑ.

Τέλος, προβλέπεται ότι οι απαιτούμενες διευκρινήσεις για τις ανά επαγγελματική δραστηριότητα, θα δοθούν με νέες υπουργικές αποφάσεις.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση