Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Νέα Κυβερνητική …Ντροπολογία
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Νέα Κυβερνητική …Ντροπολογία

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Νέα Κυβερνητική …Ντροπολογία

  «Η πρώτη Αριστερή κυβέρνηση» ξνχτύπησε! Τη φορά αυτή κάνοντας ένα πραγματικό δωράκι στους ξενοδόχους, αυξάνοντας, με κατατεθείσα , την μηνιαία εισφορά στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του Π, των (παλαιών και νέων) ασφαλισμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων, από 2% (που ίσχυε έως πρότινος) στο 4%!

Και μάλιστα για ένα «κουρεμένο» κατά 60% , που άγνωστο είναι εάν, με τις επικρατούσες συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, θα μπορέσουν ποτέ να το πάρουν οι ! (Είναι χαρακτηριστικό ότι και συνάδελφοι, ακόμη, που θεμελίωσαν το δικαίωμα, έχουν εδώ και τρία χρόνια να δουν το χρώμα του χρήματος)!

Έκρινε, φαίνεται, η Κυβέρνηση πως μετά την κατάργηση του ΙΤ και την του αποθεματικού και της περιουσίας του, την κατάργηση της 20ετίας για το εφάπαξ, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έπρεπε να πληρώσουν ακόμη ακριβότερα το «μάρμαρο» της αποτυχημένης πολιτικής της, καλύπτοντας εξ ιδίων τις μαύρες τρύπες του Ενιαίου Ασφαλιστικού εκτρώματος (ΕΦΚΑ).

Είναι προφανές, ότι η κατ' όνομα μόνον «Αριστερή» Κυβέρνηση, αφού πρώτα τσάκισε στην υπερφορολόγηση τις τουριστικές επιχειρήσεις με τον και τον , θέλησε να ανακουφίσει τους Ξενοδόχους από το εργοδοτικό κόστος (2%), μετακυλύοντάς το στις πλάτες των εργαζόμενων!

Πρόκειται για άλλη μια αθλιότητα, που αν και δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν, έρχεται να επιβεβαιώσει τη γενική, πλέον, διαπίστωση ότι αυτή η Κυβέρνηση αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση