Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Νέα Κυβερνητική …Ντροπολογία
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Νέα Κυβερνητική …Ντροπολογία

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Νέα Κυβερνητική …Ντροπολογία

  «Η πρώτη Αριστερή » ξνχτύπησε! Τη φορά αυτή κάνοντας ένα πραγματικό δωράκι στους ξενοδόχους, αυξάνοντας, με κατατεθείσα τροπολογία, την μηνιαία εισφορά στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών του ΕΤ, των (παλαιών και νέων) ασφαλισμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων, από 2% (που ίσχυε έως πρότινος) στο 4%!

Και μάλιστα για ένα «κουρεμένο» κατά 60% , που άγνωστο είναι εάν, με τις επικρατούσες συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, θα μπορέσουν ποτέ να το πάρουν οι ! (Είναι χαρακτηριστικό ότι και συνάδελφοι, ακόμη, που θεμελίωσαν το δικαίωμα, έχουν εδώ και τρία χρόνια να δουν το χρώμα του χρήματος)!

Έκρινε, φαίνεται, η Κυβέρνηση πως μετά την κατάργηση του ΙΤ και την αρπαγή του αποθεματικού και της περιουσίας του, την κατάργηση της 20ετίας για το , οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έπρεπε να πληρώσουν ακόμη ακριβότερα το «μάρμαρο» της αποτυχημένης πολιτικής της, καλύπτοντας εξ ιδίων τις μαύρες τρύπες του Ενιαίου Ασφαλιστικού εκτρώματος (ΕΦΚΑ).

Είναι προφανές, ότι η κατ' όνομα μόνον «Αριστερή» Κυβέρνηση, αφού πρώτα τσάκισε στην υπερφορολόγηση τις τουριστικές επιχειρήσεις με τον και τον ΕΦΙΑ, θέλησε να ανακουφίσει τους Ξενοδόχους από το εργοδοτικό κόστος (2%), μετακυλύοντάς το στις πλάτες των εργαζόμενων!

Πρόκειται για άλλη μια αθλιότητα, που αν και δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν, έρχεται να επιβεβαιώσει τη γενική, πλέον, διαπίστωση ότι αυτή η Κυβέρνηση αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη.

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση