Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σωματεία Μαγνησίας: Άμεση ικανοποίηση αιτημάτων
Σωματεία Μαγνησίας: Άμεση ικανοποίηση αιτημάτων

Σωματεία Μαγνησίας: Άμεση ικανοποίηση αιτημάτων

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της ς του λαού. Αυτή η πολιτική ουσιαστικά έχει διαλύσει το Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, με αποτέλεσμα ακόμα και σε κανονικές συνθήκες εξαιτίας των ελλείψεων, να μην παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα σε όλους.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της ς, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για όλων των εργαζομένων, όλου του λαού.

Εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση και εργοδοσία μάτωσαν τους εργαζόμενους και στο μυαλό τους έχουν να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως με άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και επίσημη αναστολή ελέγχων από τους όποιους υποτυπώδεις εποπτικούς κρατικούς μηχανισμούς είχαν απομείνει.

Οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 40.000 μέσα σε λίγες μέρες, η εντατικοποίηση στα εργοστάσια τροφίμων, στα σούπερ μάρκετ ξεπέρασε τα όρια της φυσικής αντοχής. Οι χώροι δουλειάς έγιναν σημεία διασποράς του ιού με την παντελή έλλειψη μέτρων προφύλαξης εν μέσω πανδημίας, τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Αποκλειστική ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Έχουμε ήδη καταγγείλει τις απαράδεκτες συνθήκες σε χώρους δουλειάς της Μαγνησίας, καθώς και την εργοδοσία που έχει αποθρασυνθεί με τις πλάτες της κυβέρνησης. Με την παρέμβαση των σωματείων μας δεν πέρασαν σε αρκετούς χώρους οι αναγκαστικές άδειες, οι «οικειοθελείς» παραιτήσεις, δόθηκε αυτή η κουτσουρεμένη ειδικού σκοπού, πήραν την ειδική άδεια εργαζόμενοι σε ευπαθείς ομάδες σε χώρους που η εργοδοσία αρνούνταν να τη δώσει.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι περιορισμοί δεν αφορούν την συνδικαλιστική δράση.

Αντιθέτως, τα συνδικάτα βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και με μεγαλύτερη ορμή προασπίζονται τους εργαζομένους μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς εκεί που σήμερα οξύνεται η εργοδοτική επίθεση.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους: Γραφτείτε τώρα στα σωματεία σας για να μην μπουν τα εργατικά δικαιώματα σε καραντίνα.

Στείλτε καταγγελίες αξιοποιώντας όλα τα μέσα, παλιά και νέα που δίνει η σύγχρονη επι και η τεχνολογία. Εμείς δεν θα σας παραπέμψουμε στις καλένδες, δεν θα σας πούμε «λύστο μόνος», δεν θα σας πούμε «δεχτείτε τις απαιτήσεις της εργοδοσίας». Θα μπούμε μπροστά, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε, να αποτρέψουμε, να μην επιτρέψουμε να βάλουν στον κλίβανο τα δικαιώματά μας μαζί με τον κορωνοϊό.

Τα σωματεία της Μαγνησίας ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία όλης της Ελλάδας που υπογράφουν το παρόν κείμενο απαιτώντας ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

  1. Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.

  2. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

  3. Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

  4. Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».

  5. Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.

  6. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.

  7. Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

  8. Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμά τους.

  9. Για όσο διάστημα διαρκούν τα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε , επι, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν ηλεκτρικού τος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

  10. Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση