Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Συζητήσεις Βερόπουλου – Metro, ύστερα από το διαζύγιο με Σκλαβενίτη
Συζητήσεις Βερόπουλου – Metro, ύστερα από το διαζύγιο με Σκλαβενίτη

Συζητήσεις Βερόπουλου – Metro, ύστερα από το διαζύγιο με Σκλαβενίτη

Σε νυάγιο οδηγήθηκε η πολυναμενόμενη εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «»

από τη «Σκλαβενίτης», πέντε περίπου μήνες μετά την επίσημη της ς.

Η «» βρίσκεται τώρα σε συζητήσεις με την εταιρεία «Μetro», συμφερόντων Παντελιάδη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέσα στον επόμενο μήνα. Όπως και στην περίπτωση των συζητήσεων με τη «Σκλαβενίτης», η εξαγορά, εάν τελικά υπάρξει, θα αφορά μόνο την εν Ελλάδι δραστηριότητα της «Βερόπουλος».

Η μείωση των πωλήσεων της «Βερόπουλος» μετά την επιβολή των επιδείνωσε την ήδη δυσχερή οικονομική της θέση, κάτι που φέρεται να ώθησε τη διοίκηση της «Σκλαβενίτης» να προχωρήσει στη ματαίωση της συμφωνίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τον τραπεζικό κλάδο. Από την πλευρά της «Σκλαβενίτης» δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο για την εξέλιξη αυτή.

Ο σχεδιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μετά τον έλεγχο των οικονομικών της «Βερόπουλος», οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε ένα προσύμφωνο εξαγοράς, το οποίο να γνωστοποιήσουν και στην , έτσι ώστε να γνωρίζουν εγκαίρως εάν υπάρχει κώλυμα ή όχι σε ό,τι αφορά αυτή την πτυχή. Για να μπορέσει βεβαίως να γίνει η εξαγορά της «Βερόπουλος», θα απαιτηθεί δανεισμός, καθώς, όπως επισημαίνει η διοίκηση της «Μetro», τα «ανοίγματα» της προς πώληση εταιρείας είναι πολύ με, έτσι ώστε να καλυφθούν από ίδια κεφάλαια της ενδιαφερόμενης.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η εκτίμηση που υπάρχει από την πλευρά των τραπεζών είναι ότι η συμφωνία δύσκολα θα επιτευχθεί.

Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, διότι η μεγάλη πιστωτική έκθεση της «Βερόπουλος» προκαλεί πλέον σημαντικές καθυστερήσεις στην πληρωμή των προμηθευτών, με συνέπεια να καθίσταται προβληματική η τροφοδοσία των καταστημάτων.

Στο εύλογο ερώτημα που προκύπτει, βεβαίως, για ποιο λόγο να θέλει να εξαγοράσει κάποιος μια εταιρεία επιβαρυμένη με τόσο μεγάλες υποχρεώσεις, η απάντηση που δίνεται είναι το μεγάλο δίκτυο που διαθέτει η «Βερόπουλος» με ισχυρή παρουσία σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, η «Βερόπουλος» διαθέτει 184 καταστήματα, εκ των οποίων τρία είναι Cash & Carry και 11 «καταστήματα γειτονιάς» με την επωνυμία «Τροφίνο».

Η «Μetro AEBE» ιδρύθηκε το 1976 και διαθέτει 110 καταστήματα, εκ των οποίων τα 65 είναι λιανικής πώλησης με την επωνυμία «My Market» και τα υιπα χονδρικής πώλησης με την επωνυμία «Metro Cash & Carry».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση