Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σύσκεψη του ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα
Σύσκεψη του ΠΑΜΕ  για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και 6:30 το απόγευμα, στο Ε.Κ.Β.

Όπως αναφέρεται “Η Γραμματεία ς του Π.Α.ΜΕ. πραγματοποιεί σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών για την καλύτερη σε σχέση με ότι προβλέπει τα σχέδιο της ς, για τις θέσεις του ταξικού κινήματος για το δικαίωμα στη δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και την οργάνωση της αντίστασης για την ανατροπή του νέου αντιασφαλιστικού εκτρώματος.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του νέου Ασφαλιστικού που προωθεί η , είναι ότι θίγει τους πάντες: Τους σημερινούς ασφαλισμέ, αυτούς που τώρα ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη, αλλά και όλους τους σημερινούς συνταξιούχους. Τσακίζει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, η οποία εξαιτίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των αναιμικών μεροκάματων είναι αμφίβολο αν και πότε θα πάρει σύνταξη.

Για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλους. Οι ενιαίοι κανόνες επιτυγχάνονται τόσο με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που ήδη αποδίδονται, όσο και με την παραπέρα ενο των Ταμείων σε ένα υπερ-Ταμείο, με την επωνυμία Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ().

Είναι επίσης βέβαιο ότι το νομοθέτημα που θα φτάσει τελικά στη Βουλή, θα είναι ακόμα χειρότερο από την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς έχουμε σε εξέλιξη τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η επίθεση στην κοινωνική Ασφάλιση μπαίνει στην τελική ευθεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΕΛ εντείνει την επικοινωνιακή της επιδρομή.

Βασικά στοιχεία της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι ότι δε θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις, ότι ακόμα και αν γίνουν, αυτές θα περιοριστούν στις επικουρικές, πως το νέο σύστημα που ετοιμάζεται, θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη και θα παραμερίζει τις στρεβλώσεις και πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δίνει τη μάχη υπέρ των ασφαλισμένων, για ένα «βιώσιμο σύστημα»!

Τα παραπάνω, βέβαια, καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, αλλά έχουν στόχο να παραπληροφορήσουν και να εξαπατήσουν τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου η κυβέρνηση να αποσπάσει την ανοχή τους για τις νέες ανατροπές”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση