Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σύσκεψη της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό της κυβέρνησης
Σύσκεψη της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό της κυβέρνησης

Σύσκεψη της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό της κυβέρνησης

Σύσκεψη της γραμματείας του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και θέμα την κλιμάκωση των δραστηριοτήτων ενάντια στο ασφαλιστικό της κυβέρνησης.

Ομιλητής ήταν ο Αποστόλης Ριζόπουλος , ο οποίος -μεταξύ άλλων είπε: «Η επίθεση της κυβέρνησης στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες είναι ολομέτωπη και θα έχει διάρκεια. To νέο της συγκυβέρνησης για το Ασφαλιστικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αναδιαρθρώσεις (φορολόγηση, ιδιωτικοποιήσεις, αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία και τη Δημόσια Διοίκηση). Αυτό που διαπραγματεύονταιοι κυβερνητικοί παράγοντες με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών οργανισμών είναι το πώς θα γίνουν , προκειμένου να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο η ανάγκη για ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέα πεδία ς για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κριτήριο για τη νέα κυβέρνηση όπως και για τις προηγούμενες είναι «η αντοχή της οικονομίας», δηλαδή τι χωράει μέσα στο αντιδραστικό πλαίσιο κανόνων του κεφαλαίου και της ΕΕ. Για τα μονοπώλια και την κυβέρνηση το πρόβλημα στην κοινωνική ασφάλιση είναι οικονομοτεχνικό.

Οι λύσεις που προτείνουν δεν παίρνουν ως βάση τις λαϊκές ανάγκες αλλά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, την του μεγάλου κεφαλαίου. Η ασφάλιση είναι το μη μισθολογικό κόστος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, βαρίδι στην αύξηση της κερδοφορίας τους. Γι' αυτό στο βρώμικο πόλεμο της προπαγάνδας μιλούν για δυσβάστακτο κοινωνικο, ρίχνουν το βάρος στις αναλογίες συνταξιούχων-εργαζομένων, στα διογκωμένα ελλείμματα των ταμείων, στην κακοδιαχείριση, στις ασφαλιστικές , στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που συνεχώς τα αυξάνουν. Συκοφαντούν και σπέρνουν ψέματα προκειμένου να δικαιολογήσουν τη νέα σφαγή! Τρανταχτό παράδειγμα της βρώμικης προπαγάνδας αποτελεί ο μύθος των μεγάλων συντάξεων και πως με το κυβερνητικό επιτυγχάνεται κοινωνική δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία μόλις 2.500 συνταξιούχοι από το σύνολο των 2,5 εκατ., δηλ. το 0,1% παίρνει σύνταξη άνω των 3.000 ευρώ , όταν η συντριπτική πλειοψηφία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με 500 – 600 ευρώ.

Η κυβέρνηση δε μπορεί να κρύβεται πίσω από στοχευόμενα παραδείγματα που δημιουργούν εικονική πραγματικότητα. Η ποσοτικοποίηση του ασφαλιστικού δηλαδή οι περικοπές εκφρασμένες σε χρήμα δείχνουν αν κάτι είναι προς το συμφέρον ή όχι του εργαζομένου λάου. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως μόλις ένα μήνα πριν, ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός ο οποίος, μόνο για το 2016, φορτώνει στις πλάτες ασφαλισμένων και συνταξιούχων κόστος ύψους 1,838 δισ. ευρώ από περικοπές συντάξεων, «εξοικονομήσεις» και αυξήσεις εισφορών!

Επί της ουσίας αυτό που συζητούν είναι πως θα τσακίσουν παραπέρα τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, πώς θα μειώσουν το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος εργασίας, τα μεροκάματα και τις αμοιβές μας, πώς θα μειώσουν τις που δίνονται από τον Κρατικό προϋπολογισμό στην κοινωνική πολιτική, και στην κοινωνική ασφάλιση, για να αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κεφάλαια και να αποκτήσουν νέους τομείς επενδύσεων για την ανάκαμψη ντόπιων και ξένων μονοπωλίων στο λυσσαλέο ανταγωνισμό τους, σε συνθήκες παρατεταμένης διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης.

To ΠΑΜΕ καλεί σήμερα σε αγώνα και πάλη για την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού από τις συνέπειες της κρίσης, για την αναπλήρωση των απωλειών του. Καλεί κάθε εργάτη ξεχωριστά να πάρει θέση, ατομική ευθύνη καθώς από τη στάση και τη δράση του καθένα μας, από την οργάνωση και τη συμμετοχή μας στους αγώνες, εξαρτάται η έκβαση της αναμέτρησης.»

Να σημειωθεί ότι την επόμενη βδομάδα το ΠΑΜΕ, στις 23 του Ιανουαρίου, καλεί σε παλλαϊκά συλλαλητήρια στην και σε άλλες πόλεις, προκειμένου να σημάνει γενικός ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα και να παρθούν από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, με Γ.Σ., συνεδριάσεις των Δ.Σ., των επιτροπών αγώνων και των λαϊκών επιτροπών αποφάσεις συμμετοχής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση