Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σεμινάρια ΕΦΕΤ για επιχειρήσεις τροφίμων και τους εργαζόμενούς τους
Σεμινάρια ΕΦΕΤ για επιχειρήσεις τροφίμων και τους εργαζόμενούς τους

Σεμινάρια ΕΦΕΤ για επιχειρήσεις τροφίμων και τους εργαζόμενούς τους

Νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής 2018

Η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Ε.Α.Ε.Μ.) διοργανώνει, για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, σεμινάρια του ΕΦΕΤ για επιχειρήσεις τροφίμων και υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους εργαζόμενους σε αυτές σύμφωνα με την ΥΑ 14708/10-08-2007/ ΦΕΚ 1616/β/17-08-2007.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα εκπαίδευσης θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση που θα προμηθευτούν από την Ε.Α.Ε.Μ. ή από την ιστοσελίδα www.cci-magnesia.gr και να την καταθέσουν ή να την αποστείλουν στα γραφεία της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας μαζί με την απλή φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας και το αποδεικτικό της κατάθεσης του χρηματικού ποσού συμμετοχής.

Για την περίπτωση του εποχιακά απασχολούμενου προσωπικού επιχειρήσεων, αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται όταν πραγματοποιηθεί η πρόσληψή τους.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές

(α) στα γραφεία της Ε.Α.Ε.Μ.

(β) μέσω φαξ στο 24210-31211

(γ) μέσω email στο info@cci-magnesia.gr

(δ) μέσω ταχυδρομείου / courier

εφόσον φέρουν τις απαραίτητες υπογραφές και σφραγίδες και συνοδεύονται από τη φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας του αιτούντος και του αποδεικτικού κατάθεσης του χρηματικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό της Ε.Α.Ε.Μ.

Για την κατάθεση του χρηματικού ποσού, απαιτείται προηγουμένως συνεννόηση με την αρμόδια υπάλληλο.

Διευκρινίζεται ότι στα προγράμματα επιμόρφωσης μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί, εφόσον διαθέτει ή εργάζεται σε επιχείρηση που έχει σχέση με τρόφιμα. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής .

Πληροφορίες:στα γραφεία της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176, 1ος όροφος και στο τηλέφωνο 24210-94700, επιλογή 8 (αρμόδια κα Ελένη Πασχάλη).

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007

 

  1. ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

Το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μετας τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.

  1. ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

Οι επιχειρήσεις τροφίμων που υποχρεούνται σε πλήρη ανάπτυξη συστήματος HACCP μπορούν ή να εφαρμόσουν τα προγράμματα του ΕΦΕΤ ή να αναπτύξουν προγράμματα σύμφωνα με το σύστημα που εφαρμόζουν.

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υπεύθυνος για την εκπαίδευση του προσωπικού είναι ο υπεύθυνος της επιχείρησης.

  1. ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

Από την παραπάνω εκπαίδευση μπορεί να εξαιρείται μόνο το προσωπικό το οποίο διαθέτει έγκυρο τίτλο σπουδών ή πιστοποιητικό ή αποδεικτικό παρακολούθησης προγράμματος εκπαίδευσης ή κατάρτισης, από το οποίο να προκύπτει σαφώς ότι ο εργαζόμενος είναι επαρκώς καταρτισμένος σε θέματα υγιεινής και ς ή άλλου καταλλήλου κατά περίπτωση τομέα των τροφίμων.

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ

Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την .

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ καθορίζει το ελάχιστο περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης και εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά.

  1. ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ

επιπέδου 1

Αφορούν κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ς τροφίμων.

Ελάχιστη διάρκεια: 10 ώρες.

  1. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑ

Δυνατότητα εκτέλεσης προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης για το προσωπικό των επιχειρήσεων τροφίμων έχουν:

  1. οι ίδιες οι επιχειρήσεις για το προσωπικό τους.
  2. οι επαγγελματικοί φορείς, επιμελητήρια, κλαδικά σωματεία.

iii. εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκπαιδευτικοί και άλλοι Δημόσιοι Οργανισμοί και διαπιστευμένα κέντρα κατάρτισης.

  1. ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Μετά την περάτωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, εκδίδονται προσωρινές βεβαιώσεις από τον φορέα εκτέλεσης (συγκεκριμένα από την Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας).

Οι επίσημες βεβαιώσεις, μετά την επιτυχή περάτωση της προβλεπόμενης δοκιμασίας (εξετάσεις), εκδίδονται από τον ΕΦΕΤ .

  1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν. Οι εξετάσεις γίνονται σε σημεία και χρόνο που καθορίζονται από τον ΕΦΕΤ και τα οποία γνωστοποιούνται στο φορέα υλος. Συγκεκριμένα για τη Μαγνησίας, οι εξετάσεις διεξάγονται στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στον Βόλο. Η αξιολόγηση και η κατάρτιση του τελικού πίνακα των επιτυχόντων γίνεται με μέριμνα των τριμελών επιτροπών που ορίζονται από το Δ.Σ. του ΕΦΕΤ σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 3438/2006.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση