Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε ξεσηκωμό καλεί τους εργαζόμενους το ΕΚΒ
Σε ξεσηκωμό καλεί τους εργαζόμενους το ΕΚΒ

Σε ξεσηκωμό καλεί τους εργαζόμενους το ΕΚΒ

Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Βόλου, για να κατέβουν στο δρόμο, την ημέρα που ψηφίζονται τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, στα μέσα Νοεμβρίου στη Βουλή, ενώ στο Βόλο θα γίνουν, για άλλη μια φορά δύο συγκεντρώσεις.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης, κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης πρέπει να είναι «όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε το μήνυμα ότι οι δεν εντάχουν άλλες και πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές αυτές που γκρεμίζουν τα κεκτημένα δεκαετιών».

Στην Ολομέλεια του Εργατικού Κέντρου τονίστηκε ότι τα νέα Φορομπηχτικά μέτρα, η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, η διάλυση της Κοινωνικής Πρόνοιας, και οι θηριώδεις και επώδυνες ανατροπές που θα φέρουν οι νέες ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό στην κοινωνική ασφάλιση, είναι μια μικρή «πρόγευση» από όσα προβλέπεται να ακολουθήσουν, στην πορεία εφαρμογής του πρώτου «Αριστερού» Μνημονίου.

Επίσης τονίστηκε ότιο και στην περιοχή μας, και εργοδότες, ενθαρρυμένοι από την Μνημονιακή λαίλαπα και τις μεγάλες ανατροπές που φέρνει στο Νομοθετικό Πλαίσιο που στήριζε και κατοχύρωνε τα στοιχειώδη, τουλάχιστον, δικαιώματα των εργαζομένων, προχωρούν στα πρώτα «δείγματα γραφής», πετώντας στον δρόμο εργαζόμενους (ΒΙΣ), επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία (Χαλυβουργία), εκβιάζουν και απειλούν με μεταφορά των εργοστασίων τους, αν τα θύματά τους δεν υποκύψουν και απαξιώνουν κάθε θεσμικό μηχανισμό προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

Τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΒ καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία (που η προκήρυξε για τις 12 Νοεμβρίου, αλλά θα εξαρτηθεί από την ημέρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή τα προαπαιτούμενα), ενώ όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει μαζικός ξεσηκωμός αντίδρασης εκ μέρους των εργαζόμενων.

Στο Βόλο θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις για ακόμη μια φορά. Στην Πλατεία Ελευθερίας, από τον ΕΚΒ και την στις 10 το πρωί και στην Πλατεία Πανεπιστημίου, την ίδια ώρα από Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση