Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σε σαρανταοκτάωρη απεργία το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας
Σε σαρανταοκτάωρη απεργία το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας

Σε σαρανταοκτάωρη απεργία το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας

   Σαρανταοκτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας,  την Δευτέρα και Τρίτη 8 και 9 Οκτωβρίου για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αντιδρώντας στην απόφαση της πρυτανείας του , να προχωρήσει στην της καθαριότητας του ιδρύματος σε ιδιώτη εργολάβο προχωρώντας σε απολύσεις των σχεδόν 30 εργαζομένων καθαριστριών στα κτίρια του Βόλου και της Λάρισας.

Μάλιστα την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Θόλο  καλούν κάθε σωματείο, κάθε φοιτητικό σύλλογο και φορέα να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Μετά και τη του Σωματείου και των εργαζομένων με τον πρύτανη, διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι πρυτανικές αρχές, βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις μαζί και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένα νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει σαν κόστος, παράνομο και αντισυνταγματικό το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες και δικαιώματα.

Εδώ και πολλά χρόνια οι καθαρίστριες του δίνουν αγώνα για να μην υπάρχουν εταιρείες και εργολάβοι μέσα στις σχολές και οι να προσλαμβάνονται από το Πανεπιστήμιο. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι εργολάβοι κυνηγούν το κέρδος σε βάρος των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της καθαριότητας και της υγιεινής στους χώρους του Ιδρύματος.

 Με τον αγώνα τους κατόρθωσαν οι ίδιοι σχεδόν να εργάζονται στην του Πανεπιστημίου απαιτώντας κάθε χρόνο όχι απλά την συνέχιση των συμβάσεων τους και την καλυτέρευση των όρων αυτών, αλλά την μόνιμη και σταθερή δουλειά με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, με πλήρη και ασφαλιστικά δικαιώματα.

” Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας αλλά και της Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Απ’ τη μία γιορτάζουν τα 30χρονα του Ιδρύματος και απ’ την άλλη πετάνε ξεδιάντροπα στο δρόμο μετά από χρόνια προσφοράς και κοπιαστικής εργασίας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες 30 συναδέλφισσες καθαρίστριες και καθαριστές, ιδιωτικοποιώντας την υπηρεσία της καθαριότητας, γιατί έτσι λένε οι νόμοι όπως μας εξήγησε ο ” αναφέρουν.

Το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας, απαιτεί:

 • Να σταματήσει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού, που προβλέπει επιστροφή του εργολάβου στην του Ιδρύματος.
 • Άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 • Να μην γίνει καμία απόλυση.
 • Λήψη άμεσων προληπτικών μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με βάση την Εργατική Νομοθεσία.
 • Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
 • Καμία μείωση μισθού! Αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους!
 • Νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των ολοένα αυξημένων αναγκών
 • Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,-5ημερο-40ωρο


 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

 • Μεταγραφή Μαρκοπουλιώτη στον Ολυμπιακό Βόλου #ΟλυμπιακόΒόλου - https://t.co/pVySOtrXBc -

 • Φωτιά στo βουνό της Όθρυος  #Όθρυς - https://t.co/7fwrQHigTY -

"Αλιεύοντας" την είδηση