Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε περισσότερους το επίδομα των 534 ευρώ
Σε περισσότερους το επίδομα των 534 ευρώ

Σε περισσότερους το επίδομα των 534 ευρώ

Νέες «ειδικές» κτηγορίες εργζομένων που δικαιούνται την έκτακτη αποζημίωση της τάξεως των 534 ευρώ καθώς και επιπλέον επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων ς, προβλέπουν δύο νέες υπουργικές αποφάσεις που υπεγράφησαν χθες.

Αναλυτικά, σε τρεις επιπλέον πληττόμενους κλάδους, στους οποίους ανήκουν επιχειρήσεις όπως , χαρτοπαικτικές λέσχες, παιδότοποι αλλά και Η, δίνεται η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων ς για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

Οι κλάδοι αυτοί είναι:

• Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών τραπεζιού.
• Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού ή φαγητού).
• Υπηρεσίες παιδότοπου.

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται και οι υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρα ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με εξαίρεση:

α) Τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με .

β) Τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους.

γ) Τις υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες.

δ) Τις υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες.

ε) Τις υπηρεσίες που παρέχονται σε εγκαταστάσεις ορφανοτροφείων.

Με άλλη απόφαση, στις ειδικές κατηγορίες που δικαιούνται αποζημίωση έως 534 ευρώ τον μήνα από το κράτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού συγκαταλέγονται τρεις ακόμα κλάδοι εργαζομένων.

Οι κλάδοι αυτοί είναι:

• Οι δασεργάτες – ρητινοσυλλέκτες που δεν έλαβαν το ειδικό εποχικό βοήθημα του άρθρου 22 του ν. 1836/1989 κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2019 – Νοεμβρίου 2019 και δεν ήταν δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ς στο χρονικό διάστημα από 1/1/2020 έως και 31/5/2020.

• Τα πρόσωπα που ασκούν το επάγγελμα του ξεναγού, αποφοίτησαν από τη διετούς φοίτησης Σχολή Ξεναγών εντός του 2019, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ξεναγών (ΜΗΞΕΝ) και διαθέτουν ξεναγική ταυτότητα.

• Οι πωλητές Λαϊκού Λαχείου, μέλη ασφαλιστικών συνεταιρισμών οι οποίοι ασφαλίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 90-95 του Ι΄ κεφαλαίου τής υπό στοιχεία 55575/Ι.479/1965 υπουργικής απόφασης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση