Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε παμβολιώτικη στάση εργασίας την Παρασκευή τα ταξικά σωματεία
Σε παμβολιώτικη στάση εργασίας την Παρασκευή  τα ταξικά σωματεία

Σε παμβολιώτικη στάση εργασίας την Παρασκευή τα ταξικά σωματεία

Στην  Παμβολιώτικη τετράωρη στάση εργασίας την Παρασκευή και στη μαζική αντίσταση κατά των εργασιακών σχέσεων – λάστιχο, καλούν τα Σωματεία και τους εργαζόμενους τα ταξικά Σωματεία, ενόψει της δίκης  των  δύο απολυμένων, της Χρυσούλας Τσολάμπρου και της Κατερίνας Καραγιάννη, που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Εκπρόσωποι των Σωματείων Τύπου σήμερα τόνισαν την ανάγκη τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι να πρωταγωνιστήσουν για να αλλάξουν οι σχέσεις εργασίες και να καθιερωθεί μόνιμη και σταθερή απασχόληση και να σταματήσει ο και η τρομοκρατία του εργοδότη προς τους εργαζόμενους.

Ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» τόνισε ότι η απόκρουση της επίθεσης εργοδοσίας και κυβέρνησης κατά των σχέσεων εργασίας και του συνδικαλισμού, ενώ τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό απολύθηκε από τη ΒΕΜΕΚΕΠ το μέλος του ΕΚΒ και του Συνδικάτου Μετάλλου Χρυσούλα Τασολάμπρου (δεν δέχτηκε να εργαστεί με μπλοκάκι), η οποία δεν δέχτηκε επαναπρόσληψη, καθώς ο εργοδότης έβαλε προϋπόθεση να παραιτηθεί από τη συνδικαλιστική της ιδιότητα.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση της Χρυσούλας Τασολάμπρου και της Αικατερίνης Καραγιάννη, που εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική και απολύθηκε γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα πέντε μηνών, στα Δικαστήρια.

Στο πλαίσιο αυτό το ΕΚΒ προκήρυξε Παμβολιώτικη τετράωρη στάση εργασίας και ο πρόεδρος του Συνδικάτου κάλεσε Σωματεία και εργαζόμενους να παραβρεθούν στα Δικαστήρια στις 10 το πρωί, ώστε η εργοδοσία να βρει απέναντί της τοίχο συνδικαλιστών.

Ο Κ. Στεργίου χαρακτήρισε θετικά την ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Βόλου για προκήρυξη Παμβολιώτικης στάσης εργασίας και τόνισε ότι οι συνδικαλιστές πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και να δρουν στους χώρους δουλειάς.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατασχέθηκαν πάνω από 6,5 κιλά κάνναβης στο Βόλο #ακατέργαστηκάνναβη #Βόλος - https://t.co/puHmjj9imR -

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

"Αλιεύοντας" την είδηση