Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε νέες κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ
Σε νέες κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Σε νέες κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Αποκτάστση συντάξεων, δώρων και επιδομάτων, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι χαράτσια και φορο ζητούν, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ στη Μαγνησία , που σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, δείχνοντας τον δρόμο για νέες κινητοποιήσεις, κόντρα στην ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης.

Στη έγινε απολογισμός και εκτιμήσεις για τις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έγιναν μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και ανάλυση της εφαρμογής του Ν. 4387 που ψηφίστηκε, ενώ εγκρίθηκε το πρόγραμμα δράσης, στο οποίο περιλαμβάνεται το συλλαλητήριο Σωματείου που θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου στη .

«Σκοπός μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο να απαιτήσουμε 13η και 14η σύνταξη, διότι έχουμε πληρώσει εισφορές και γι' αυτά, ενώ ζητάμε ανακεφαλαιο των ασφαλιστικών ταμείων» είπε ο πρόεδρος των συνταξιούχων Γ. Ρούσσας που πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων και τη στιγμή που ψηφίζεται νόμος για να στηριχτούν οι βιομήχανοι, φορολογείται ο Ελληνικός λαός και εξοντώνονται οι συνταξιούχοι.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι “στις 31 Οκτώβρη ή 1 Νοέμβρη θα γίνει διαμαρτυρίας και θα επιστρέψουν επιστολές του Γ. Κατρούγκαλου που έχουν σταλεί σε 250 συνταξιούχους Πανελλαδικά που έπαιρναν πάνω από 1300 € κύρια και επικουρική σύνταξη, ως απαράδεκτες και ψευδείς, εξηγώντας ότι ο υπουργός στις επιστολές που έστειλε αναφέρει ότι λόγω της κοινωνικής ισοτιμίας και δικαιοσύνης το υπουργείο προσπαθεί να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και για το λόγο αυτό κάνει .

syntaxiouxoi

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση