Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Σε κλοιό των εκπαιδευτών οδηγών η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Μαγνησίας
Σε κλοιό των εκπαιδευτών οδηγών η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Μαγνησίας

Σε κλοιό των εκπαιδευτών οδηγών η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Μαγνησίας

 

 

Συμβολικό αποκλεισμό της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας έκαναν σήμερα το πρωί, τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Ν. , που διαμαρτύρονται  για τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές οδηγών.

 

 

Τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών ζητούν  από την Πολιτεία να πληρώσει τις υπερωρίες στους υπαλλήλους της υπηρεσίας, ώστε να ξεκινήσουν ξανά οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος, που έχουν σταματήσει εδώ και 45 μέρες.

Η κινητοποίηση είχε Πανελλαδικό χαρακτήρα, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Μαγνησίαςιώργος ιαννουλάκης,   εδώ και δύο μήνες η Πολιτεία σταμάτησε να καταβάλει υπερωριακή απασχόληση στους υπαλλήλους εξεταστές.

Όπως ανέφερε, κακώς έγινε αυτό, διότι η Πολιτεία προπληρώνεται από παράβολα που κόβουν οι υποψήφιοι και μάλιστα εισπράττει περίπου 12 εκ. €, ενώ το κόστος για την πληρωμή των υπαλλήλων ανέρχεται στα μισά. «Φτάσαμε στο σημείο να κανονίζει η τρόικα αν κάποιος να δώσει εξετάσεις για ή όχι…», δήλωσε ο κ. Γιαννουλάκης, που  δικαιολόγησε τους εξεταστές, λέγοντας ότι αφού δεν πληρώνονται δεν κάνουν .

Οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος γίνονται μετά τη λήξη του ωραρίου  και εφόσον οι εξεταστές δεν πληρώνονται, απέχουν από τις εξετάσεις Πανελλαδικά εδώ και 45 μέρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επαγγελματίες που βρήκαν δουλειά και δεν μπορούν αν βγάλουν (όπως από φορτηγού νταλίκας), με αποτέλεσμα να μη μπορούν να δουλέψουν, ενώ σταμάτησαν οι πιστοποιήσεις και οι δευτεροβάθμιες.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εξεταστές οδηγών, που στην ουσία σταμάτησαν να εργάζονται. «Βρεθήκαμε χωρίς δουλειά, τα έξοδα τρέχουν και συνάδελφοι σκέφτονται ακόμη και να κλείσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των εκπαιδευτών οδηγών,που πρόσθεσε ότι πολλοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα, στις στον ΟΑΕΕ κ.λπ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννουλάκη, στο Ν. Μαγνησία έληξαν ήδη τέσσερα δελτία και σε μια εβδομάδα λήγουν άλλα τρία, που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι οδηγοί πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή με εξετάσεις στην οδήγηση και στα σήματα, καθώς και να πληρώσουν ξανά παράβολα και υποχρεωτικές ώρες μαθημάτων.

 

Να σημειωθεί ότι στο Ν. Μαγνησίας δραστηριοποιούνται 38 σχολές οδηγών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ενώ η κινητοποίηση και των υπαλλήλων έχει αντίκτυπο και στους υποψήφιους οδηγούς, ενώ υπάρχουν δελτία ς εξέτασης που λήγουν, διότι ισχύουν για ορισμένο χρονικό διάστημα.

odigoi3 (1) odigoi1 (2) odigoi1 (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση