Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Σε κλοιό των εκπαιδευτών οδηγών η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Μαγνησίας
Σε κλοιό των εκπαιδευτών οδηγών η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Μαγνησίας

Σε κλοιό των εκπαιδευτών οδηγών η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Μαγνησίας

 

 

Συμβολικό αποκλεισμό της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έκαναν σήμερα το πρωί, τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Ν. Μαγνησίας, που διαμαρτύρονται  για τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές οδηγών.

 

 

Τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών ζητούν  από την Πολιτεία να πληρώσει τις υπερωρίες στους υπαλλήλους της υπηρεσίας, ώστε να ξεκινήσουν ξανά οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος, που έχουν σταματήσει εδώ και 45 μέρες.

Η κινητοποίηση είχε Πανελλαδικό χαρακτήρα, μετά από της Ομοσπονδίας και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. ΜαγνησίαςΓιώργος Γιαννουλάκης,   εδώ και δύο μήνες η Πολιτεία σταμάτησε να καταβάλει υπερωριακή απασχόληση στους υπαλλήλους εξεταστές.

Όπως ανέφερε, κακώς έγινε αυτό, διότι η Πολιτεία προπληρώνεται από που κόβουν οι και μάλιστα εισπράττει περίπου 12 εκ. €, ενώ το κόστος για την πληρωμή των υπαλλήλων ανέρχεται στα μισά. «Φτάσαμε στο σημείο να κανονίζει η τρόικα αν κάποιος να δώσει εξετάσεις για ή όχι…», δήλωσε ο κ. Γιαννουλάκης, που  δικαιολόγησε τους εξεταστές, λέγοντας ότι αφού δεν πληρώνονται δεν κάνουν έργο.

Οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος γίνονται μετά τη λήξη του ωραρίου  και εφόσον οι εξεταστές δεν πληρώνονται, απέχουν από τις εξετάσεις Πανελλαδικά εδώ και 45 μέρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν που βρήκαν δουλειά και δεν μπορούν αν βγάλουν (όπως από φορτηγού νταλίκας), με αποτέλεσμα να μη μπορούν να δουλέψουν, ενώ σταμάτησαν οι πιστοποιήσεις και οι δευτεροβάθμιες.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εξεταστές οδηγών, που στην ουσία σταμάτησαν να εργάζονται. «Βρεθήκαμε χωρίς δουλειά, τα έξοδα τρέχουν και συνάδελφοι σκέφτονται ακόμη και να κλείσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των εκπαιδευτών οδηγών,που πρόσθεσε ότι πολλοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα, στις ρυθμίσεις στον ΟΑΕΕ κ.λπ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννουλάκη, στο Ν. Μαγνησία έληξαν ήδη τέσσερα δελτία και σε μια εβδομάδα λήγουν άλλα τρία, που σημαίνει ότι οι πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή με εξετάσεις στην οδήγηση και στα σήματα, καθώς και να πληρώσουν ξανά και υποχρεωτικές ώρες μαθημάτων.

 

Να σημειωθεί ότι στο Ν. Μαγνησίας δραστηριοποιούνται 38 σχολές οδηγών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ενώ η κινητοποίηση και των υπαλλήλων έχει αντίκτυπο και στους υποψήφιους οδηγούς, ενώ υπάρχουν δελτία εκπαίδευσης εξέτασης που λήγουν, διότι ισχύουν για ορισμένο χρονικό διάστημα.

odigoi3 (1) odigoi1 (2) odigoi1 (1)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση